Barselona savladala neugodnu Unikahu

Barselona je čvrstom odbranom i dobrom realizacijom šuta za tri došla do preokreta u trećoj četvrtini i na kraju slavila protiv Unikahe sa 83:77. Barselonu su predvodili Arojo sa 15 poena (5/6 za tri), Vezenkov sa 13, Navaro sa 12 i Ribas sa 11 poena. Tomić je postigao samo 6 poena, ali je uhvatio 11 lopti i podelio 6 asistencija. Na drugoj strani Kuli je imao 17 poena, Kuzminskas 12, Džekson 11, a Vaskez 10. Nedović je do 5 poena došao u završnici meča.

Unikaha je bolje započela utakmicu. Nisu mogli da promaše u šutu za tri poena, a uz dosta varijacija igre iz pik end rola dolaze i do poena iz reketa. Barselona se mučila sa zonskom odbranom Unikahe i tek kada su popravili šut za tri poena i sa polu-distance uspeli su da smanje minus od 9 poena na 17:21. U završnici prve četvrtine Barselona je pojačala igru u odbrani i zatvorila reket, pa uspevaju da se primaknu na 21:24. Satoranski i Vezenkov predvodili su Barselonu u prvoj četvrtini, dok su na drugoj strani najbolji bili Kuzminskas i Džekson.

Barselona kao i u prvoj i u drugoj četvrtini u velikoj meri zavisi od uspešnosti realizacije šuta za tri. Unikaha nije odustajala od zone 2-3, koja je davala dobre rezultate, a u napadu su posle forsiranja šuta za tri, razvili unutrašnju igru sa puno kretnje, otvaranja i utrčavanja u reket. Pri rezultatu 36:42 Paskval je zatražio tajm-aut za Barselonu. I posle tajma-auta Unikaha je nastavila da podiže prednost. Kombinovanje šuteva za tri poena i odlične kretnje u i izvan reketa izludelo je Barseloninu odbranu. Naročito produktivan iz reketa je Kuli koji je do poluvrmena došao do 14 poena. Barselona nije imala dovoljno rešenja za zonsku odbranu, pa se deo napada završavao izgubljenim loptama, što je rezultovalo sa 42:49 na kraju poluvremena. Arojo je sa šutem 3/3 za tri poena predvodio napad Barselone u drugoj četvrtini.

Foto: twitter.com/FCBbasket

Foto: twitter.com/FCBbasket

Unikaha je dobro otvorila treću četvrtinu nastavljajući sa odličnim šutem za tri i hraneći loptama Kulija u reketu. Barselona je odgovorila sa čvršćom odbranom koja je naterala protivničke igrače da izgube nekoliko lopti. Barselona je postavila Tomića na visokom postu kao distributera lopti da bi pokušala da razbije zonsku odbranu Unikahe. Takva strategija dala je rezultata, Barselona pogađa otvorene šuteva za tri i uz poene iz tranzicije spušta na 56:58. Trener Unikahe morao je da zatraži tajm-aut. Barselona je bila bolja i u završnici ovog perioda. Dobra odbrana i promašaji Unikahe, uz poene Tomića i Ribasa u napadu donose preokret Barseloni od 65:64.

Posle pogodaka Vaskeza, koji je nezaustavljiv u šutu sa vrha reketa, na početku poslednjeg perioda Barselona uz dobru odbranu i odličnu realizaciju šuta za tri stiže do 74:70, kada igrači prave pauzu zbog TV tajm-auta. Plaza je u kratkom vremenskom periodu igru ponovo morao da seče tajm-autom. Njegov tim nema rešenja na veoma čvrstu i pokretljivu odbranu Barselone koja poenima iz tranzicije podiže razliku na +9. Završnicu utakmice obeležile su čvrste odbrane, dosta grešaka u napadu i slobodnih bacanja, ali konačan ishod nije izmenjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.