Neverovatna završnica sjajnog meča, Ljulj u poslednjoj sekundi srušio Valensiju

Iako je vodila tokom cele utakmice Valensija je izgubila od Reala sa 94:95 trojkom Ljulja u poslednjoj sekundi meča sa svoje polovine. Pored fantastičnog Ljulja koji je zabeležio 17 poena i 7 asistencija, Real su predvodili Noćioni sa 18 poena i 5 skokova i Kerol sa 17 poena. U nesrećno poraženoj Valensiji, najbolji su bili Dubljević sa 18 poena i 8 skokova, Sikma sa 15 poena i 7 skokova. Dio je bio najbolji asistent sa 8 asistencija uz 8 poena. Bivši kapiten Partizana Vladimir Lučić je postigao 6 poena.

Valensija je bolje otvorila utakmicu i pred završnicu prve četvrtine vodila sa 19:12. Prednost je ostvarena boljom realizacijom šuta za tri poena u odnosu na Real. Igrači Valensije poene dodaju i iz reketa i sa polu-distance, dok Real većinu poena stiče sa polu-distance i pogodcima posle ofanzivnog skoka. U završnici prve deonice dosta poena dolazi sa slobodnih bacanja, posle izlaska iz bonusa obe ekipe, a zahvaljujući dve trojke Noćionija Real smanjuje razliku na 28:24. Pored njega Real je predvodio Kerol, a Valensiju Sikma i Dubljević.

U prvoj polovini druge četrvtine viđeno je dosta poena iz prodora na obe strane. Nešto čvršća odbrana Valensije omogućila joj je povećanje prednosti, pa posle trojke Martineza za 41:30, Laso traži tajm-aut. U nastavku Real se opredelio na sustizanje razlike kroz šut za tri poena, dok je Valensija forsirala unutrašnju igru sa dosta prodora, utrčavanja u reket i otvaranja iz pik end rola. Na sve to igrači Valensije uspevaju da pogode i dve trojke, pa su na poluvreme otišli sa prednošću od 54:44. Svi igrači Valensije koji su igrali u prvom poluvremenu upisali su se u listu strelaca, a pomenutim liderima iz prve četvrtine pridružili su se Martinez i Sato. Noćioni je sa izvanrednih 5/5 za tri bio ispred svih u Realu u prvom poluvremenu.

Foto: twitter.com/RMBaloncesto

Foto: twitter.com/RMBaloncesto

Real je iskoristio nekoliko vezanih promašaja i greški Valensije u trećoj četvrtini smanjio na 70:65. Odlične minute je imao Ljulj koji je odličnim asistencijama proigravao Ajona na niskom postu i Mačiulisa u šutu spolja. Valensija takođe poene stiče trojkama i pogodcima sa niskog posta i iz ofanzivnog skoka preko Dubljevića. U završnici treće četvrtine Valensija je iskoristila greške u napadu Reala i povećala prednost na 79:70. Dio je pogodkom iz prodora i asistencijama predvodio Valensiju, dok je na drugoj strani odgovorio Kerol sa 5 uzastopnih poena.

Na polovini poslednje četvrtine Valensija je vodila sa 86:79. Sudije su donele nekoliko spornih odluka u korist Reala, ali ispostavilo se da to nije bitnije promenilo tok utakmice. Real je i dalje bio opasan spolja preko šuterski raspoloženih Ljulja i Riversa. U vrlo konfuznoj deonici posle TV tajm-auta punoj izgubljenih lopti, Real je prvo uspeo da smanji na -4, da bi Sikma sa 5 vezanih poena podigao Valensiju na 91:82, kada je Laso zatražio tajm-aut. U nastavku utakmice Valensija je promašivala šuteve, a Real pogađao sa slobodnih bacanja, pa je razlika smanjena na 92:87. U samoj završnici na scenu je stupio Ljulj. Prvo je izjednačio rezultat na četiri sekunde do kraja sa pet vezanih poena, a onda je posle pogodka Dioa za dva, uspeo u poslednjoj sekundi da pogodi sa preko pola terena i donese pobedu Realu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.