26. kolo : Najbolje od ACB

U 26. kolu prvenstva Španije najbolja utakmica odigrana je u Vitoriji gde je domaća Laboral Kuča u sjajnoj predstavi savladala Valensiju 94 – 88.
Laboral je furiozno otvorio meč i stekao + 14, ali je Valensija brzo reagovala i prišla na 22 – 15 na kraju prve deonice. U drugoj četvrtini Valensija je zaigrala angažovanije i na poluvremenu svela razliku na 44 – 40.

Nagoveštaj preokreta usledio je na otvaranju drugog poluvremena kada je tim Karlesa Durana prešao u vođstvo 45 – 44, ali je prednost bila kratkog daha. Laboral furiozno uzvraća na krilima Koltona Ajversona i Majka Džejmsa i odlazi ponovo na dvocifrenu razliku. Valensija je pokušala ponovo da se vrati, i u jednom momentu sredinom 4. deonice je stigla na samo – 1 ( 78 – 77 ). Ipak više od toga nije mogla.
Na kraju, vredna pobeda Laboral Kuče 94 – 88.

Nejefikasniji u dresu tima iz Baskije bili su Majk Džejms sa 24 poena, Kozer sa 14, a isto toliko je dodao i San Emeterio. U dresu Valensije sjajni su bili Nedović sa 22 poena i Lučić sa 14 poena.
Spec :
Igrači Laborala pružili su izuzetnu podršku svom povređenom saigraču Davisu Bertansu na zagrevanju. Svi su izašli na teren u majicama sa njegovim imenom.
Bertansu će podrška svakako značiti pošto ga čeka dugačak oporavak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.