Spanulis srušio PAO za 2:1 u finalnoj seriji

Olimpijakos je u poslednjoj četvrtini preokrenuo rezultat i na kraju slavio sa 77:72. Najbolji među crveno-belima bio je Spanulis sa 22 poena, dok je Lojeski postigao 16 poena uz 5 skokova. PAO su predvodili Feldin sa 17, Kalates sa 15 i Dijamantidis sa 10 poena. Milutinov je postigao 4 poena, dok je Raduljica igra veoma kratko i nije uspeo da postigne koš.

Olimpijakos je bolje počeo i zatvorio prvu četvrtinu, dok je PAO  dominirao sredinom ovog perioda, koji se završio rezultatom 17:21. Olimpijakos se oslonio na poene iz prodora i sa niskog posta, da bi kasnije kažnjavali rani izlazak PAO iz bonusa poenima sa slobodnih bacanja. PAO je uspeo da sa tri pogođene trojke i poenima posle ofanzivnog skoka održava vođstvo.

Olimpijakos je kombinacijom pogođenih trojki, poena iz prodora i tranzicije, iskoristio lošu deonicu PAO-a i preokrenuo rezultat. PAO je uspeo da se u drugoj polovini druge četvrtine vrati u igru i ode na odmor sa prednošću od 41:44. Okidač preokreta u igri PAO-a bile su dve  uzastopne trojke Feldina, da bi u nastavku dodali poene iz reketa. Olimpijakos nije uspeo da do kraja prvog poluvremena održi dobru realizaciju šuta za tri poena.

Foto: www.thrakisports.gr

Foto: www.thrakisports.gr

Uz očajan šut spolja, obe ekipe su morale da vode žestoku borbu u reketu. Poeni su se sticali posle prodora ili sa slobodnih bacanja. Olimpijakos je u drugoj i trećoj četvrtini imao veći broj ofanzivnih skokova, ali im to nije pomoglo da preokrenu rezultat. PAO je posle treće četvrtine vodio sa 57:62.

Prvih 6 i po minuta poslednje četvrtine igrana je košraka slabog kvaliteta, dovoljno je reći da je postignuto ukupno 8 poena. Kako su se približavali odlučujući momenti lopta se očekivano našla u rukama Spanulisa na jednoj i Dijamantidisa na drugoj strani. Spanulis je uz bolju podršku saigrača dobio ovaj duel,a posebno su bile bitne pogođene trojke i mirna ruka na slobodnim bacanjima. PAO je do odlučujićih momenata šutirao perfktno slobodna bacanja 15/15, u završnici je pogodio samo 1 od 6.

Leave a Reply

Your email address will not be published.