Pops Mensa – Bonsu o dopingu

Želeo bih da obavestim sve grčke košarkaške navijače da na početku sezone, 1. oktobra 2014. godine, dok sam bio ukašu Denver Nagetsa sam posetio i njihovog lekara. On mi je predložio lek pod nazivom “adderall”, koji je odobren od strane FDA (Food and Drug Administration), kao i NBA.

Nakon ovog lekarskog pregleda, on je dijagnostifikovao da patim od sindroma poznatog kao poremećaj pažnje (Attention Deficit Disorder) i on je predlozio ovaj lek za periodično korišćenje. Ovaj lek me ne čini jačim, niti skočnijim niti bržim nego što jesam prirodno. Pomaže mi samo da nađem ravnotežu i koncentraciju, tako da mogu funkcionisati kao normalna osoba.

Takođe bih želeo da istaknem da je ovaj lek potreban za moje dnevne funkcije kao što su čitanje, gledanje filma ili čuvanje moje dece. Sve ovo nema nikakve veze sa košarkom. Želeo bih da istaknem da je upotreba ovog leka isklučivo vezana za moj privatni život.

Evo, ja bih da ponovim da nikada u svojoj karijeri nisam proglašen krivim za korišćenje bilo koje vrste zabranjenih sredstava,a učestvovao sam na Olimpijskim igrama, Evroligi (uključujući FINAL4), NBA i u mnogim drugim takmičenjima na najvišem nivou. Žalosno je da ovaj oblik leka tek treba da bude usvojen u nekim profesionalnim ligama u Evropi, znajući količinu sportista koji pate od ovog poremećaja.

Ovo je bila jedanna od mojih najboljih sezona i bilo bi nepravedno da se umanjuje uspeh ovog tima i mene.

To je bila moja vera u Boga, naporan rad, i odlučnost. Nije lek tome doprineo.Proveo sam mnogo vremena u teretani ove sezone – trudim se da stavim ovaj tim na leđa, i ja nikada ne bih uradio ništa što bi uništilo naporan rad svih strana.

Pops Mensa-Bonsu

Leave a Reply

Your email address will not be published.