Pobede Olimpijakosa i Panatinaikosa

Panionios- Olimpijakos 56-73
Prva četvrtina ovog meča lišenog neizvesnosti pokazala je svu nemoć domaćina: Panionios je postigao samo 4 poena u prvoj deonici, a primio 12.
Nakon takvog početka nastavak je predstavljao samo odrađivanje posla od strane Crveno-belih iz Pireja.

Esake.gr

Esake.gr

Olimpijakos je uništio ekipu panioniosa na niskom postu, igrom iz reketa, gde je postigao većinu svojih poena ( 46 ), dok je Panionios uspeo da uzvrati sa samo 24. Olimpijakos je demonstrirao i odličnu timsku igru jer je na kraju imao 23 asistencije.
Najbolji u oba tima bili su Amerikanci: kod Olimpijakosa najbolji su bili Danston sa 18 poena i Petvej sa 13, dok je kod Panioniosa, po navici, najbolji bio Luk Henkok sa 17 poena.
Posle ovog poraza Panionios zauzima poslednje mesto u šampionatu Grčke sa skorom 2-8, dok je Olimpijakos prvi sa 9-1.

Panatinaikos- Aris 76-69
Teška utakmica viđena je u OAKI u derbiju ovog kola: Panatinaikos je, uz više muke nego što se očekivalo, uspeo da savlada gostujući Aris sa 76-69. Pobedu Panatinaikosu je donelo odlično izvođenje slobodnih bacanja 22/25, kao i monstruozna partija Papasa koji je meč okončao sa 23 poena. U dresu Zelenih, pored Papasa blistao je i Blums sa 14 poena.
U ekipi trenera Priftisa, najbolji je bio Aleksandar Vezenkov sa 19 poena i 6 skokova. Vezenkov važi za jednog od najvećih talenata u Evropi, u svom godištu, i očekuje se da zauzme visoku poziciju na narednom NBA draftu.
Ovom pobedom Panatinaikos je ostao neporažen u Grčkoj i sa skorom 9-0 zauzia drugo mesto ( ima utakmicu manje od liera Olimpijakosa).
Aris je sada na skoru 5-4.

Leave a Reply

Your email address will not be published.