PAO do važne pobede nad Efesom

Košarkaši PAO savladali su ekipu Efesa u OAKA Areni rezultatom 83-78 u važnom i uzbudljivom meču.

Efes je otvorio utakmicu dobro, imao +3 (20-17) nakon prvih 10 minuta, ali je igra turskog tima uzdrmana u drugoj deonici kada PAO preokreće situaciju na terenu, najviše preko srpskog centra Miroslava Raduljice. Na poluvreme se otišlo sa minimalnom prednošću domaćina 36-35, ali i energijom na strani Zelenih.

Snaga koju su igrači trenera Đorđevića stekli preokretom u drugoj četvrtini iskorišćena je na otvaranju drugog poluvremena kada PAO sa nekoliko dobrih napada stiže do prve dvocifrene prednosti na meču 50-40.

eurohoops.net

eurohoops.net

Anadolu se vratio u susret pritiskom i dobrim prodorima, ali Zeleni su sve vreme održavali kakvu-takvu prednost. Veliki pritisak na domaći sastav stavljen je 7 minuta pre kraja susreta kada se Ivkovićev tim priibližio na 66-64. Spreman odgovor imao je najpre Kalates sa 2+1, a zatim i Gist.

PAO je u poslednja 2 minuta susreta ušao mirno, sa 81-71 u svom džepu, ali Ertel je uspeo da vrati dozu neizvesnosti i smanji na 81-76. Do kraja poen za poen i meč se završio pobedom domaćina 83-78.

Najefikasniji igrači PAO bili su Raduljica sa 23 poena, Kalates sa 12, Gist sa 11 i Feldein sa 10. Dobri su bili i Pavlović i Janković sa 9, odnosno 7 poena, ali i pogođenim jako važnim šutevima.

U ekipi Efesa istakli su se Šarić sa 18, Braun sa 16 i Ertel sa 15 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.