PAO deklasirao PAOK

Panatinaikos je savladao PAOK sa 102:58  u poslednjem kolu grčkog šampionata. Najbolji u pobedničkom timu bili su Džejms sa 20 poena, Singlton sa 17, Rivers sa 14, Burusis sa 11 poena i 6 skokova i Feldin sa 11 poena. Jedini dvocifren u PAOK-u je bio Koniaris sa 12 poena, dok je Krisikopulos zabeležio 8 poena i 6 skokova.

PAO je krenuo silovito od samog starta, dobro su balansirali između unutrašnje igre i šuta spolja i odlično koristili greške PAOK-a. Gosti su imali velikih problema sa šutem iz igre, što je uz nekoliko izgubljenih lopti rezultiralo zaostatkom od 26:10. PAOK je samo na početku i u završnici druge četvrtine uspeo da veže par dobrih napada, ostatak ovog perioda obeležio je skorman šuterski učinak. PAO je sredinom druge četvrtine ponovio igru iz prethodnog perioda i serijom poena uvećao razliku na velikih 54:26.

Foto: euroleague.net

PAOK je uspeo da popravi šut iz igre u trećoj četvrtini (iako su i drugom poluvremenu dosta polagali na ofanzivni skok), dok je u redovima PAO-a došlo do malo opuštanja, pa zaostatak nije značajnije porastao (75:44). Domaći nisu bili previše milostivi u poslednjoj četvrtini, dodatno su uvećali razliku i dominantno završili ovaj meč.

Leave a Reply

Your email address will not be published.