Olimpijakos šampion Grčke!

U trećem meču finalne serije košarkaši Olimpijakosa su ponovo bili bolji od PAO-a 93:74 i tako postali šampioni Grčke ukupnim rezultatom 3:0.

null

twitter.com

Olimpijakos je i u ovom meču kao i u prethodna dva pokazao da je bolji od rivala. U drugoj četvrtini su dobrom timskom igrom došli do dvocifrene prednosti. PAO je zapretio samo početkom drugog poluvremena, ali su Spanulis i Printezis odbili njihov nalet. Nije popuštao Oly do kraja meča pa PAO nije imao novu priliku za preokret. Ovaj trofej dolazi kao kruna odlične sezone za igrače Olimpijakosa, koji su igrali u finalu Evrolige gde su poraženi do strane Real Madrida. Ovo je drugi trofej šampiona Grčke za Crveno Bele iz Atine u poslednjih 18 godina, a ukupno 11.

Do trofeja Olimpijakos je doveo ko drugi nego Bili Spanulis sa 23 poena i 5 astistencija. Pratili su ga Giorgos Printezis sa 12 poena, 6 skokova i 4 asistencije, Met Lodžeski sa 11 poena i Otelo Hanter sa 10 poena i 7 skokova.

Sa druge strane čak 5 igrača Panatinaikosa su meč završili sa dvocifrenim košgeterskim učinkom, ali su samo još 2 igrača uopšte postigla poene. Najbolji je bio mladi Janković sa 17 poena, dok je Mavrokefalidis postigao 14.

Leave a Reply

Your email address will not be published.