Olimpijakos očitao lekciju večitom rivalu

U dvorani Mira i Prijateljstva, u okviru domaćeg prvenstva, odigrao se veliki grčki derbi izmedju Olimpijakosa i Panatinaikosa. Slavila je domaća ekipa, koja je od samog starta držala prednost i na kraju prelomila u svoju korist, a najefikasniji je bio Jorgos Printezis sa 18 poena.

Od prvog napada je krenulo nadmudrivanje u reketu. Veoma brzo su po pet poena upisali Džejms Gist i Kem Birč. Spanulis je bio veoma raspoložen za razigravanje saigrača, pogotovo iz pika, gde smo videli jedan prelep “ali up” pas koji je uhvatio Patrik Jang i snažno završio ovu akciju. Uz pomoć Erika Grina su se popeli na plus osam, ali je Nikos Papas dvojkom uz zvuk sirene smanjio na 23:17. Serijom Danijela Heketa i Janisa Papapetrua, Olimpijakos je pobegao na plus deset, ali je Janis Burusis to brzo anulirao i Janis Sfairopulos je brzo morao da zatraži tajm aut. Zeleni su češće dolazili do poena iz reketa, dok su košarkaši Olimpijakosa rešetali sa svih strana i imali veliki broj raspoloženih igrača. Lodžeski i Printezis su prosto “poludeli” i pred sam kraj poluvremena doveli Olimpijakos na “plus 16”, a Vangelis Mancaris je u uz zvuk sirene done maksimalnih “plus 18” što je dovelo do erupcije oduševljenja u dvorani “Mira i Prijateljstva”. Tako da smo na odmor otišli sa rezultatom 50:32 u korist domaćina. Met Lodžeski je sa 10 poena bio najefikasniji u prvih 20 minuta, a Janis Burusis sa 12 na drugoj strani.

alchetron.com

alchetron.com

Tempom koji je nametnuo Sfairopulos, činilo se da će prednost Olimpijakosa do kraja četvrtine iznositi minimum trideset. Ušli su, gosti, prilično pogubljeno u ovu treću deonicu, ništa nisu mogli da pogode, a i često su imali šta da prigovore sudijskoj trojci. Džejms Gist nije imao odgovor na igru Printezisa na niskom postu i prednost crvenih je sve više i više rasla, ali na kraju deonice je ipak bila ispod dvadeset razlike (68:49).
Katastrofalni Janis Burusis je ostao bez poena u drugom poluvremenu, a očajan šut Nika Kalatesa je sve više dolazio do izražaja. Naime, njih dvojica su pogodila tek šest šuteva iz dvadeset pokušaja. Trener Panatinaikosa, Pedulakis će svakako imati šta da kaže svojim izabranicima nakon ovog užasnog izdanja. Na kraju, zaslužena i prilično ubedljiva pobeda Olimpijakosa, rezultatom, 88:63(23:17, 27:15, 18:17, 20:14). Vasilis Spanulis je meč završio sa svega dva poena i čak sedam asistencija. Dok je najviše poena ubacio Printezis, 18, Lodžeski je dodao 15, a Erik Grin 14 poena. U redovima zelenih, Burusis 12 poena, a Singlton i Gist po 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published.