Olimpijakos nadigrao PAO

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su, u velikom grčkom derbiju, ekipu Panatinaikosa koju sa klupe predvodi selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rezultatom 80-66.

Zeleni su od starta zaigrali bledo, pa se nakon početnih nekoliko napada i rezultata 4-2 za PAO, Olimpijakos potpuno opustio u napadu i zatrpao koš velikog rivala (27), dok je u odbrani igrao čvrsto i dozvolio tek 9 primljenih poena.

dailybasket.it

dailybasket.it

Nakon takvog početka u derbiju, jasno je da ekipa ne može da se vrati lako u meč, a u slučaju pulena Aleksandra Đorđevića pokušaj povratka je bio samo dalji pad u rezultatski ambis. Na poluvremenu je na semaforu stajalo 53-29.

Čast je PAO donekle spasio u 3. četvrtini, u kojoj je jedino igrao košarku koja je dostajna nivoa velikog grčkog derbija. U tih 10 minuta igre PAO je od rivala bio bolji za 12 poena, pa se makar prividno vratio u meč.

Od povratka,naravno, nije bilo ništa jer je Olimpijakos ponovo zaigrao na nivou u odbrani, pa je rutinski priveo susret kraju.

Najefikasniji igrači u Crveno-Belom bili su Spanulis sa 17 poena, Heket sa 16 i nekadašnji igrač Cibone Di Džej Stroberi sa 14.

U ekipi PAO, bolji od ostalih bili su bivši igrači Partizana Miroslav Raduljica sa 12 i Džejms Gist sa 10 postignutih poena.

Detaljniju statističku analizu pogledajte na tviter nalogu @UrosScouting.

Leave a Reply

Your email address will not be published.