Lake pobede večitih u Grčkoj

Panatinaikos – Panelefsinijakos 91 – 54

esake.gr

esake.gr

Sigurna igra Panatinaikosa i lagana pobeda u dvorani OAKA osnovni su utisci sa ovog meča.

PAO je sporije otvorio meč, bilo je 15 – 16 nakon prve deonice. Sve nakon toga bila je igra mačke i miša, a Zeleni su apsolutno dominirali u svim segmentima igre. U drugoj deonici PAO je stekao dvocifrenu prednost koju više nije ispuštao. Drugo poluvreme bilo je velika zabava za navijače Zelenih jer su igrači Panatinaikosa taj deo meča dobili rezultatom 51 – 28.
Najefikasniji igrači u domaćoj ekipi bili su Batista sa 17 poena i Focis sa 13 poena i 8 skokova. Dobar je bio i bivši košarkaš CZT Demarkus Nelson sa 11 poena i 7 skokova. U ekipi Panelefsinijakosa odličan je bi Lobi sa 18 poena i 13 skokova, dok je Koks dodao 13 poena.

Olimpijakos – Aris 84 – 68

Olimpijakos je došao do još jedne lake pobede i potvrdio da se nalazi u oličnoj formi. !9 izgubljenih lopti Arisa doprinelo je tome, a Olimpijakos je igrao fantastičnu timsku košarku koja je produkovala čak 29 asistencija. Olimpijakos je meč otvorio u drugoj četvrtini koju je dobio rezultatom 28 – 18.
Najbolji u ekipi trenera Sferopulosa bili su Printezis sa 16 poena i Petvej sa 15. Bivši košarkaš Partizana Lafajet dodao je još 14. U ekipi Arisa odličan je bio mladi Aleksandar Vezenkov sa 14 poena, dok je bivši plejmejker Partizana Tori Tomas imao 12 poena.

PAOK – AEK 73 – 71

U klasiku košarka u Grčkoj, duelu ljutih rivala PAOK-a i AEK-a pobedu je ostvario domaći tim. Crno – beli su imali dosta poteškoća u duelu sa Crno – žutim. AEK našeg stručnjaka Dragana Šakote vodio je nakon prvog poluvremena sa +10. Do preokreta je došlo u trećoj četvrtini ( 21 -13) i početkom četvrte, kada je Mark Antonio Karter odlično predvodio PAOK.

esake.gr

esake.gr

Najbolji igrači u domaćoj ekipi bili su Lengford sa 18 poena, Karter sa 14 kao i Hohlas koji je dodao isti broj poena. U AEK-u bolji od ostalih bili su Delininkaitis sa 14, Ingliš sa 13 kao i Mensa – Bonsu sa 12 poena.

Iznenađenje kola

AGOR – Trikala 81 – 83

Trikala je izuzetnom pobedom na Kritu došla do tek četvrtog trijumfa u šampionatu. Na poluvremenu, iako se AGOR dosta mučio u igri, nije ništa pokazivalo da će do velikog iznenađenja doći – AGOR je vodio sa + 4. Treća četvrtina je definitivno bila kobna za igrače tima iz Retimna, izgubili su je sa 10 – 25. U četvrtoj deonici, i pored ogromnog htenja igrača domaćeg tima, pobedu je odneo autsajder Trikala.
Najbolji u ekipi Trikale bili su Heris sa 23 poena i Ingram koji je dodao 17. Kod domaćini dobri su bili Kalambokis sa 18 poena, Simpson sa 17, Faje sa dabl –dabl učinkom 14 poena i 10 skokova, kao i naš Dejan Kravić sa 13 poena i 8 skokova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.