Grčka: Večiti lako

Panatinaikos i Olimpijakos ostvarili su lake pobede u 20. kolu grčke košarkaške lige. Tim Duška Ivanovića savladao je Kao Dramu 81 – 65, dok je tim iz Pireja savladao PAOK sa 88 – 72.

Kao Drama – Panatinaikos 65 – 81

Nakon igre koš za koš u prvoj deonici, ekipa Panatinaikosa je u drugom delu igre stekla + 8. U drugom poluvremenu, Panatinaikos je uspešno održavao a zatim i uvećao svoju prednost. Do pobede su došli bez značajnih trzavica, a na krilima sjajnog Dimitrisa Dijamantidisa koji je plenio svojom igrom i zabeležio 14 poena i 10 asistencija.
Najefikasniji u redovima Zelenih bili su upravo Dijamantidis sa 14 poena i Batista sa 20. Istakao se i sjajni krilni centar Džejms Gist sa 15 poena.
U redovima KAOD istakli su se Mikel i Zaras sa po 14 poena.

PAOK – Olimpijakos 72 – 88

Ekipa Olimpijakosa je pitanje pobednika gotovo rešila već u prvoj četvrtini koju je odigrala furiozno i dobila je sa 26 – 13.
U nastavku meča Olimpijakos je čvrstom igrom u odbrani i solidnom u napadu odbranio prednost.
Najbolji u dresu Pirejaca bili su Lodžeski sa 15 poena i Lafajet sa 14. Lafajet se na meču i povredio.
U ekipi PAOK – a istakli su se Lengford sa 19 poena i Karter sa 15.
Ovim trijumfom je Olimpijakos došao do skora od 19 – 1, i trenutno zauzima prvu poziciju na tabeli. Panatinaikos je drugi sa skorom 18 – 2. Nakon ovog poraza PAOK se i dalje nalazi na 3. mestu sa skorom 13 – 7.

Leave a Reply

Your email address will not be published.