Grčka : AEK i Kolosos gaze, PAOK jedva

Košarkaši AEK – a savladali su Trikalu u svojoj dvorani rezultatom 96 – 73, i ozbiljno prete Arisu i PAOK – u za što bolju poziciju pred početak plej ofa Grčke.
Ekipa Trikale je u prvoj i drugoj četvrtini pokazala da poseduje kvalitet, ali više od toga nije mogla protiv favorizovanog domaćina. Trikala je odlično igrala u napadu u prvoj deonici, najviše zahvaljujući Stivu Panosu koji je dominirao u duelu sa Pops Mensa Bonsuom. Panos je nekoliko puta pošteno nadigrao Mensa Bonsua na niskom postu, a prvu četvrtinu je Trikala rešila u svoju korist 28 – 24, uz 11 poena Panosa.

U drugoj deonici su se košarkaši atinskog kluba konsolidovali, i preko Herstona, Mensa Bonsua i Sarikopulosa načinili preokret. Na poluvremenu je bilo 50 – 44, za domaći sastav.
Trikala je pružala otpor i u uvodnih nekoliko minuta drugog poluvremena, ali više od toga nije mogla. Do kraja se razlika za tim trenera Šakote samo povećavala.

basketplus.gr

basketplus.gr

Najefikasniji u sastavu Žuto – Crnih bili su Herston sa 21 poenom, Dušan Šakota je postigao 16, dok je Mensa – Bonsu imao 15 poena i 17 skokova.
U redovima Trikale najbolji je bio Slaven Čupković sa 17 poena i 7 skokova, dok je Amerikanac grčkog porekla Stiv Panos dodao 14 poena.

U derbiju kola sastali su se na Rodosu domaći Kolosos i gostujući AGOR sa Krita, a slavio je domaćin rezultatom 77 – 63.

Domaći sastav je bio daleko bolji rival, i bez obzira na nekoliko povrataka u meč AGOR-a odigrao je relativno miran susret i zasluženo slavio.
Najefikasniji su bili mladi Toloipulos sa 15 poena, a Voters je imao učinak od 12 poena i 8 asistencija.
U redovima AGOR-a najbolji je bio Holis sa 13 poena.

Košarkaši PAOK-a zabeležili su tešku, ali vrednu pobedu na gostovanju Nea Kifisiji rezultatom 60 – 62.

Košarkaši Crno – Belih iz Soluna su do pobede došli preokretom u poslednjoj deonici koju su dobili sa 23 – 18.
PAOK je do pobede predvodio Mark Karter sa 18 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.