Đorđević počinje da sklapa mozaik

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević imenovan je za novog trenera grčke košarkaške supersile Panatinaikosa iz Atine. Ovih dana Đorđević ima pune ruke posla oko ekipe PAO.

Već u prvim danima mediji u Grčkoj bruje oko potencijalnih promena u sastavu Zelenih.

Najpre, Panatinaikos je izašao iz ugovora svih stranih košarkaša osim suspendovanog Džejmsa Gista koji je prihvatio smanjenje plate i određenu kaznu da bi ostao u dresu PAO.

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro

PAO je tim potezom pokazao je da je potpuno nezadovoljan sezonom i da je rešio da u obnovu ekipe uđe na novim i svežim osnovama. Pitanje kapitena Dijamantidisa nije još uvek završeno, ali očekuje se da Dimitris potpiše ugovor u narednih nekoliko dana. Njemu je ostavljeno na izbor da stavi paraf na goinu ili dve godine, čime se porodica Janakopulos faktički zahvaljuje možda i najvećem igraču PAO u njihovoj eri.

mondo.rs

mondo.rs

Imena koja se poslednjih dana dovode u vezu sa PAO su srpski reprezentativci Miroslav Raduljica i Zoran Erceg. Koliko su navodi ozbiljni govori i činjenica da gotovo svi respektabilni sportski mediji u Grčkoj prate situaciju iz dana u dan. Takođe, ponavlja se i prošlogodišnja saga zvana Nik Kalates.

Ukoliko Kalates odluči da se vrati u Evropu, PAO je spremio bogatu ponudu i Kalates je svakako prva želja ekipe ovog leta. Koliko realna ostaje da se vidi, jer su se danas pojavili informacije da je Memfis ponudio novi ugovor sjajnom grčkom plejmejkeru.

Što se tiče želja na visokim pozicijama, u Grčkoj se govori i da je Panatinaikos blizu dovođenja ( vraćanja ) Stefona Lazmea. U narednih 48h će se videti tačnost te informacije.

Najviše bure trenutno izaziva pitanje gde će Mavrokefalidis nastaviti karijeru, a kao potencijalna opcija pominje se ČAK i Olimpijakos!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.