Da li je Oly opet napravio sjajan centarski duo?

Kem Birč (centar, 206 cm, 1992.) je potpisao za Olimpijakos, a u narednoj sezoni će biti jedan od oslonaca centarske linije Pirejaca.

Kem Birč je imao fantastičnu sezonu u turskom timu Ušak, a spekuliše se da je Olimpijakos pobedio Galatasaraj u trci za njegov potpis. Izvori sajta Double-Double govore o 900 hiljada dolara za dve godine ugovora.

U sezoni 2016/17, Kem Birč će biti drugi centar sastava iz Atine, dok će glavna uloga pripasti Patriku Jangu, čiji oporavak ide planiranim tokom.

Foto: allucanheat.com

Foto: allucanheat.com

Ovakav tandem pod košem će treneru Sferopulosu pružiti brojne mogućnosti kombinovanja, jer je Jang klasična, a Birč “undersize” petica. Za brže varijante igre, Kem će biti fantastična opcija, a sigurnost u reketu obezbeđuje odličnim skakačkim sposobnostima.

Birč je ujedno i jedini centar u Turskoj koji je uspeo da donekle isparira pokretnim tornjevima šampiona Fenerbahčea, a upravo u tim mečevima je beležio i odlične napadačke role.

Birč poseduje ozbiljan kvalitet za ravnopravnog člana rotacije, ali bi za potpuni uspeh Olimpijakosa od presudnog značaja bio potpun oporavak i povratak u formu Patrika Janga. Ukoliko bi se ovom paru mogla pronaći zamerka, to bi bio nedostatak uglačanosti ofanzivnog repertoara oba centra, a obojica sve nedostatke kompenzuju velikom snagom. Nova sezona u grčkom prvenstvu i Evroligi, opravdaće ili opovrgnuti ova velika očekivanja.

Statistika iz Ušaka:

2015/16: 27 minuta/10.5 poena/9.1 skok/1.5 izgubljena lopta (za 2: 57.7%, za 1: 65%)

Leave a Reply

Your email address will not be published.