Aris u polufinalu

PAOK je i drugi put poražen od Arisa, ovaj put rezultatom 75:84. Žuto-crni u polufinalu plej-ofa grčkog šampionata idu na megdan Olimpijakosu. 

Meč je prelomljen u poslednjoj četvrtini. PAOK se na početku ovog perioda približio na -2 poena zaostatka, ali su onda potpuno stali u napadu. Trojkom Jankovića na dva minuta do kraja Aris odlazi na nedostižnih +10.

Foto: basketballcl.com

Aris je od početka preuzeo kontrolu nad mečom, poenima iz reketa su pravili razliku koja u jednom trenutku prve četvrtine iznosila +11, da bi PAOK na kraju ovog perioda oborio zaostatak na 18:25. PAOK je kroz poene iz unutrašnje igre uspeo da smanji zaostatak na -1 u drugoj četvrtini, ali je Aris na krilima šuterski sjajno raspoloženog Dragićevića poveća prednost na 40:52. PAOK je poenima iz unutrašnje igre napraviju seriju 14:4 u završnici treće četvrtine kojom su smanjili zaostatak na 59:63.

Dragićević je predvodio Aris sa 21 poenom, pratili su ga Kamings sa 18, Janković sa 11 i Zaras sa 10 poena. U PAOK-u su se istakli Peiners sa 14 poena, Soubi sa 13 poena i 5 skokova i Klenton sa 8 poena i 15 skokova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.