Aris smanjio na 1-2 protiv PAO-a

Aris je savladao PAO sa 77:68 i tako uspeo da se održi u borbi za finale plej-ofa grčkog šampionata. Voters i MekNil su sa po 21 poenom predvodili pobedničku ekipu. U poraženom timu su najefikasniji bili Vilijams i Raduljica sa po 14 poena i Dijamantidis sa 11 poena i 5 asistencija.

Rezultatska klackalica u prvoj četvrtini završila se prednošću Arisa od 23:22. Predvođeni sa 7 poena Vajta, igrači Arisa su u prvoj četvrtini loptu spuštali u reket, a uspeli su da pogode i dve trojke. PAO je predvodio u ovoj deonici predvodio Vilijams sa 8 poena. PAO je uputio više šuteva za tri poena, ali i bio neuspešniji od rivala. Atinjani su uspeli da nadoknade deo promašaja ofanzivnim skokom.

PAO je očajno počeo drugu četvrtinu vezujući 4 i po minuta bez poena, što je Aris dobro iskoristio i povećao na 32:22. Zahvaljujući Dijamantidisu i Raduljici PAO je uspeo da se vrati u igru i do kraja poluvremena spusti razliku na 42:37. PAO je u drugoj četvrtini imao veliki problem sa izgubljenim loptama i sa realizacijom šuta iz igre. Većinu poena postigli su posle slobodnih bacanja i ofanzivnih skokova. Naročito je bio bitan učinak igrača sa klupe u prvom poluvremenu, jer je većina startera zakazala u broju postignutih poena. U Arisu su se svi koji su ušli igru uspeli da se upišu u strelce, nastavili su da solidno šutiraju za tri poena i uspeli da kazne greške PAO-a, ali su u nešto slabijoj završnici poluvremena dozvolili rivalu da smanji zaostatak.

twitter.com/esake.gr

twitter.com/esake.gr

Treća četvrtina počela je serijom šuteva za tri poena PAO-a koje su uglavnom promašivali, pa je Aris poenima sa polu-distance uveća prednost. Zeleni su i u ovom periodu imali vrlo slabu realizaciju šuta iz igre, poeni Raduljice i Feldina su ih ipak održali u igri. Kompletnu odgovornost za igru Arisa u završnici treće četvrtine preuzeo je MekNil. Iako je njegovim promašajima, nesportskom greškom i izgubljenom loptom načinio medveđu uslugu svojem timu, sa 7 poena je bio najzaslužniji za održavanje Arisove prednosti. Solunci su pred poslednju četvrtinu vodili sa 59:51.

PAO je počeo četvrtu četvrtinu serijom 5:0 i spustio se na 3 poena razlike, ali su do kraja utakmice nastavili da igraju kao i prethodne tri četvrtine. Ređale su se izgubljene lopte i promašaji za tri poena, kojima su pokušali da sustignu prednost, dok su do poena dolazili iz reketa i sa slobodnih bacanja. Aris je predvođen tandemom Voters- MekNil pogađao sa polu-distance, ofanzivnim skokovima nadoknadio promašaje i uspeo da iskontroliše rezultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.