AEK želi titulu ?

Košarkaši AEK – a ubedljivo su savladali ekipu Arisa na svom parketu u okviru 22. kola šampionata Grčke rezultatom 93 – 77.

Aris nije bio loš rival danas, ali je AEK demonstrirao košarku koju je igrao u najslavnijim danima atinskog kluba i na kraju zasluženo i relativno lako savladao velikog rivala. Ova pobeda AEK – a mu daje veliki zalet u borbi za što bolju plej of poziciju, dok Arisu nameće obavezu da u narednim mečevima slavi ukoliko želi da se zadrži na pozicijama ispred atinskog velikana.

U prvom duelu ovih rivala, odigranom u decembru, bilo je 86 – 75 za Aris, pa je ova pobeda AEK –u omogućila i bolji skor u međusobnom susretu.

Tok meča :

Derbi 22. kola otvoren je košem najboljeg igrača Arisa Aleksandra Vezenkova. Ekipa Dragana Šakote imala je spreman odgovor. Novajlija Skoti Vilbekin je uzvratio trojkom a sjajni Mensa – Bonsu pogotkom za 2 poena uz dodatno bacanje za 6 – 2. U redovima Arisa je uzvratio nekadašnji plejmejker Partizana Tori Tomas sa 2 uzastopna koša. AEK se ponovo odvojio trojkama Karla Ingliša, nakon asistencija Vilbekina. Na drugoj strani odgovaraju Nejmik sa 6 i Rid sa 2 poena. Do kraja prve deonice igralo se koš za koš, i konačan rezultat nakon prvih 10 minuta igre bio je 21 – 21.

ebasket.gr

ebasket.gr: Skoti Vilbekin

Početkom druge četvrtine Vilbekin pogađa novu trojku, a zatim se razigrao i iskusni Delininkaitis. Na drugoj strani Amerikanci Nejmik i Tomas održavaju Aris u igri. U tim trenucima ekipa Dragana Šakote počinje da stvara osetnu prednost trojkama Atineua i Herstona i pogocima iz reketa Delininkaitisa i Minje Miloševića za 2 poena za plus +11. Na kraju prvog poluvremena 48 – 35, uz još jedan pogodak za 3 najboljeg šutera Karla Ingliša.

Drugo poluvreme otvara Aris u jakom ritmu, gde je Vezenkov vezao 7 poena u seriji Arisa 9 – 3. Vezenkov nastavlja da rešeta koš AEK-a i novim trojkom Aris prilazi na 53 – 50. Ingliš odgovara novom trojkom, a Herston iz reketa za 58 – 50. Na kraju treće deonice rezultat je 67 – 62.

botevgrad.com

botevgrad.com: Aleksandar Vezenkov

U poslednjoj četvrtini ubedljivu pobedu AEK – u donosi sigurno izvođenje slobodnih bacanja, trojke Atineua i Ingliša i jaka odbrana. Nejmik i Vezenkov su pogađali, ali ostatak ekipe nije bio na nivou.

Najefikasniji u redovima AEK –a bili su Ingliš sa 18 poena ( 6/10 za 3 poena !!! ), Herston i Mensa – Bonsu sa po 16 poena. Efikasni su bili i Atineou sa 14, kao i Minja Milošević i Skoti Vilbekin sa 10 poena. Vilbekin je bio i najbolji asistent sa 6 asistencija.
U Arisu su se istakli Nejmik sa 20 poena, Vezenkov sa 23 poena i Tori Tomas sa 16 poena i 6 asistencija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.