PAO se mučio protiv AEK-a

PAO je slavio protiv AEK-a u uzbudljivoj utakmici sa 67:64. Pobedu su izvojevali sa manje izgubljenih lopti i više koncetracije u završnici utakmice.

AEK je u izjednačenoj prvoj četvrtini poveo sa 18:17. Hariston je prevodio AEK sa 7 poena u ovoj deonici, dok je na drugoj strani Kalates imao 4 asistencije. PAO je imao problema sa građenjem koša, a svoju slabu realizaciju za dva pokrili su sa tri pogođene trojke.

Rezultatska klackalica nastavila se i u drugoj četvrtini. Obe ekipe su dobra deo poena postigle iz kontri. AEK je popravio šut za tri, ali ga je nešto više izgubljenih lopti sprečilo da napravi razliku u odnosu na PAO. Na poluvremenu je bilo izjednačeno. AEK je predvodio Kuper sa 5 poena i 5 asistencija, na drugoj strani Feldajn je imao 9, a Kalates 7 poena.

Foto: Panathinaikos24.gr

Foto: Panathinaikos24.gr

Treća četvrtina počela je serijom promašaja na obe strane. Nakon toga su obe ekipe igrale vrlo slično u napadu sa visoko postavljenim centrima koji prave blokove za spoljne igrače. AEK je i dalje dominirao u ofanzivnom skoku, dok je PAO pravio manje greški, pa je ova četvrtina završena rezultatom 50:49 za AEK. Mavrokefalidis je poenterski obeležio ovaj period igre i došao na ukupno 13 poena pred poslednji period.

Posle više preokreta u četvrtoj četvrtini, završnica utakmice je pripala ekipi PAO-a, koji su napravili manje greški i pogodili bitne šuteve.

U AEK-u najbolji je bio Mavrokefalidis sa 17 poena i Kuper sa 5 poena i 8 asistencija. U PAO-u Kalates sa 12 poena i 9 asistencija i Feldajn sa 15 poena.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.