AEK, PAO i OLY do pobede

Apolon iz Patre – Panatinaikos 71 – 77

Tužno izdanje Zelenih na ovom meču. Apolon je svakako odigrao iznad granica svojih mogućnosti, ali je PAO, i pored ostvarene pobede, razočarao svoje navijače.
PAO je na poluvremenu imao čak 12 poena minusa, što je posledica odlične druge deonice koju je domaćin odigrao 30 – 15.
U drugom poluvremenu, Zeleni su se uozbiljili, prvo stigli, a zatim i prestigli prednost Apolona, ali bez previše lepih poteza.

esake.gr

esake.gr

Najzaslužniji za ovu tešku pobedu bili su Dijamantidis sa 15 poena i 7 asistencija, Aj Džej Sloter sa 19 poena i Batista sa 18 poena i 6 skokova. Gist je dodao 14. Ostatak ekipe je dodao mizeran broj poena.
U Apolonu odličan meč odigrali su Galovej sa 13 poena i 8 asistencija, kao i Ficpatrik sa 23 poena.

Panelefsinijakos – Olimpijakos 66 – 102

Olimpijakos je demolirao svog protivnika već u prvoj deonici : 13 – 27. Kasnije se Panelefsinijakos malo vratio u igru, ali to je bilo sve. U drugom poluvremenu domaći tim je bio slabiji za čak 26 poena od gostujućeg sastava. Debakl je time zaokružen.
Najbolji u ekipi Olimpijakosa bili su Slukas sa dabl-dabl učinkom 14 poena i 10 asistencija, Darden sa 15 poena , kao i Vasilis Spanulis sa 9 poena i 11 asistencija.
U domaćem sastavu dobri su bili srpski internacionalac Nikola Marković sa 22 poena i 7 skokova, kao i Koks sa 16 poena. Nemanja Mitrović dodao je 10.

AEK – Kao Drama 89 – 79

Najveći hit grčkog šampionata je povratak AEK-a na staze stare slave. Tim sa oko 2 miliona navijača u Grčkoj, posle više od decenije, počeo je da pruža partije koje su navijači sve ove godine priželjkivali.
Na ovoj utakmici izdominirao je sjajni britanski centar Pops Mensa – Bonsu sa čak 31 poenom i 14 skokova ( indeks 48 ). Odlično su ga pratili „ snajper“ Karl Ingliš sa 22 poena i Tomas Delininkaitis sa 18. U Kao Drami dobri su bili troter sa 21 poenom i Zaras sa 15.

Leave a Reply

Your email address will not be published.