Olimpijakos se izvukao nepobeđen iz Soluna

U derbiju kola Olimpijakos je slavio na gostovanju Arisu sa 74:70. Pirejci su bili bolji u drugoj četvrtini kada su napravili razliku +6 i u samoj završnici meča kada je Papanikolau pogodio trojku i najavio pobednika. Aris je napravio preokret u trećoj deonici i držao pednost dobrim delom četvrte četvrtini, ali je popustio pod pritiskom pred sam kraj meča.

Foto: twitter.com/olympiacosbc

Foto: twitter.com/olympiacosbc

Arisova igra u mnogome je zavisila od šuta za tri poena (12-28), prednjačio je Vajt (5-8), koji je ujedno bio i najefikasniji pojedinac svog tima sa 17 poena i 6 skokova. Pratili su ga MekNil sa 16 poena i 5 skokova i Hagins sa 11  poena i 7skokova.

Olimpijakos je veliki broj poena stekao sa slobodnih bacanja (22-34) i imao apsolutnu dominaciju u ofanzivnom skoku (12 prema 4, koliko je imao Aris). Odličnu partiju ponovo je prikazao Spanulis sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 11 asistencija. dominaciju u skoku obezbedili su Printezis sa 13 poena i 9 skokova, Papanikolau sa 12 poena i 8 skokova i Vorik sa 10 poena i 8 skokova. Srpski reprezentativac Milutinov za nešto više od 12 i po minuta postigao je samo 2 poena uz 1 skok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.