AEK lako sa Kolososom

AEk je od početka u potpunosti nadigrao Kolosos, pa je utakmica završena rezultatom 92:57. Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Kalampokis sa 17 poena, Šakota sa 15 i Milošević sa 15 poena i 6 skokova. najefikasniji u poraženom timu bili su Dejvis sa 14 poena i 6 skokova i Relford sa 11 poena i 6 asistencija.

AEK je zahvaljujući dobroj odbrani, poenima iz kontre i odličnim šutem za tri poena poveo na početku utakmice sa 19:9. Kolosos je uspevao da dođe do poena iz prodora, ali ih je slabo služio šut za tri poena, pa su rezultatski zaostajali za rivalom. Posle tajm-auta, koji je zatražila klupa Kolososa, njihovi igrači su vezali dva dobra napada, ali su kasnije nastavili da prave greške, što je dobra odbrana AEK-a kažnjavala ukradenim loptama i lakim poenima iz kontre. Prva četvrtina završena je prednošću atinskog tima od 28:14.

Foto: twitter.com/aekbcgr

Foto: twitter.com/aekbcgr

Kolosos je nešto bolje otvorio drugi period. Poeni su doalzili posle prodora, kontri, a stigla je i dugo iščekivana trojka. AEK je odgovorio unutrašnjom igrom u napadu, koja su igrači ekipe sa Rodosa zaustavljali faulom. Nakon što su popravili odbranu i došli do novih poena iz kontre Atinjani ponovo podižu prednost na 36:23. AEK je u nastavku igre nastavio da povećava  prednost poenima iz tranzicije i iz pike end rola. Kolosos se nije snalazio protiv dobre opdbrane protivnika, pa su ušli u seriju promašaja i izgubljenih lopti, što je rezultovalo povećanjem prednosti na 42:23. Kolosos je uspeo da se na kratko vrati i poenima iz kontre kazni loše napade AEK-a, ali su Atinjani preuzeli inicijativu u završnici poluvremena i otišli na odmor sa vođstvom od 45:28. Kalampokis sa 12 i Milošević sa 11 poena predvodili su AEK na poluvremenu, dok su na drugoj strani najefikasniji bili Releford i Salustros sa po 6 poena.

AEK je u trećoj četvrtini koristio momente kada je Kolosos očajno organizovao napade i poenima iz tranzicije dizao razliku na +22 na početku i na kraju četvrtine. Kolosos je sredinom ovog perioda imao dobru unutrašnju igru u napadu. Poeni su dolazili posle prodora i kroz igru 2 na 2. AEK je u toj deonici odigrao slabo u odbrani, dok su u napadu zabeležili samo 2 poena za 4 i po minuta igre.

U poslednjoj četvrtini igra je podsećala na šuterski trening. Sa tehničkom Larencakisa izgubljena je svaka nada da će Kolosos smanjiti razliku i ublažiti poraz. AEK-ovi igrači bili su raspoloženi u šutu za tri, pa je prednost konstantno rasla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.