Olimpijakos posle dva produžetka slavio protiv AEK-a

Olipijakos je posle nekoliko preokereta i dva produžetka slavio protiv AEK sa 100:93. Najbolji u sastavu Pirejaca bili su Spanulis sa 26 poena i 9 asistencija, Hanter sa 15 poena i 7 skokova i Papanikolau sa 14 poena. Na drugoj strani dominirao je Mavrokefalidis sa 22 poena,16 skokova i 6 asistencija, Braun je ubacio 24, a Herston 16 poena uz 7 skokova.

U prvoj polovini prve četvrtine ekipe su bile izjednačene. AEK poene stiče sa niskog posta i pogodcima Herstona za tri, dok je Olimpijakos kombinovao igru iz pik end rola Spanulisa sa saigračima i šut za tri poena. Utisak dobre košarke kvarile su samo izgubljene lopte na obe strane. U nastavku su obe ekipe zadržale dobar šut za tri poena, ali je fokus više bio na spuštanju lopte u reket i dosta igre 1 na 1. Olimpijakos se odvojio na 16:21, ai je AEK uspeo da do kraja prve četvrtine preokrene na 22:21.

Olimpijakos je vrlo rano izašao iz bonusa u prvoj četvrtini. Njihova nemoć da zaustave unutrašnju igru AEK-a završila je sa velikim brojem slobodnih bacanja za rivala. Uz to Kacivelis pogađa dve trojke koje su AEK-u omogućile da zadrži vođstvo. Olimpijakos je u igri držao dobar šut izvan reketa, naročito sa polu-distance, pa su i pored nekoliko grešaka u napadu ostali na -2 poena razlike. Završnica poluvremena donela je nešto slabiju košarku. Obe ekipe su promašile dosta šuteva i za tri i za dva poena i poeni su uglavnom dolazili sa slobodnih bacanja. Prednost AEK-a je bio dobar ofanzivni skok i već pomenuti rani izlazak iz bonusa Olimpijakosa. Olimpijakos je dobar deo ovog perioda izgledao kao tim koji lako može otići u veći minus, ali su svaki put uspevali da uhvate priključak. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 42:39. AEK su na poluvremenu predvodili Braun, Herston i Kacivelis, dok su na drugoj strani Spanulis, Papanikolau i Odom imali najviše poena.

Foto : http://www.sportklub.rs

Foto : http://www.sportklub.rs

Dobra odbrana Olimpijakosa imala je veliku manu u zagrađivanju ofanzivnog skoka AEK-a i u trećoj četvrtini. Predvođen Mavrokefalidisom i Herstonom AEK je poene uglavnom sticao sa niskog posta i slobodnih bacanja. Olimpijakos je u napadu koristio dobru saradnju iz pik end rola Spanulisa i Hantera, uz dobru kretnju Papetrua koji se dobro pozicinirao za otvorene šuteve. Kao i u prethodnom delu utakmice Olimpijakos je uvek uspevao da se brzo vrati iz minusa, a novim poenima Spanulisa preokrenili su na 58:55 pred završnicu ovog perioda. Napornu završnicu obeležila su slobodna bacanja i faulovi, a Olimpijakos je pred poslednji period imao minimalno vođstvo od 62:61.

AEK je posle dobrog početka poslednjeg perioda napravio seriju grešaka i promašaja, što je Olimpijakos iskoristio da poveća prednost na 75:68. Spanulis je dirigovao orkestrom, ostavljajući svoj trag u svakom napadu, bilo kroz asistencije i poene, bilo kroz greške koje se nisu odrazile na rezutat. Posle tajm-auta Zdovc uspeva da povrati moral svojoj ekipi. Greške i slabe realizacija sa slobodnih bacanja Olimpijakosa, omogućile su AEK-u da dođe izjednačenja (77:77) trojkom Brauna. U poslednjem napadu Olimpijakos je dva puta promašio pobedu i utakmica je otišla u produžetak. Važnu ulogu u sustizanju rezultata odigrao je ponovo ofanzivni skok AEK-a.

Ni prvi produžetka nije prošao bez uzbuđenja. Duo BraunMavrokefalidis je predvodio AEK pogađajući i za dva i za tri, dok su na drugoj strani Spanulis i Hanter sa slobodnih bacanja sustizali rezultat. Herston je promašio šut za pobedu, pa se sa rezultatom 87:87 ušlo u drugi produžetak. U drugom produžetku AEK je nekoliko puta isteklo vreme za napad, što je uz Mancarisove trojke sa druge strane bilo dovoljno za pobedu Olimpijakosa. Tačku na i je pogođenim slobodnim bacanjima stavio Papanikolau.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.