Tomas za finale

Valesnija je slavila sa 85:77 protiv Baskonije i ukupnim rezultatom 3:1 izborila finale plej-ofa španskog šampionata, drugo u istoriji kluba, u kojem ih čeka Real Madrid. 

Iako je Valensija imala prednost od početk utakmice, iako je vreme radilo za njih u poslednjoj četvrtini bile su potrebne dve uzastopne trojke Tomasa u završnici, da se žilavi duh Baskijaca slomi usled nedostatka vremena i nade za preokret.

Foto: fullbasket.es

Valensija je bolje otvorila utakmicu i zahvaljujući tome završila prvu četvrtinu sa prednošću od 23:17, iako se Baskonija razigrala u drugoj polovini ovog perioda. Brz tempo, lepršava igra, ali i dosta grešaka su obeležili drugu četvrtinu. Ovakva situacija je više odgovarala Valensiji, koja je do poluvremena podigla prednost na 43:32. U trećoj četvrtini timovi su bili skoro izjednačeni, pa je Valensija u poslednju četvrtinu prenela prednost od 62:52.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su San Emeterio sa 19 poena; Oriola sa 18, Tomas sa 15 i Dio sa 8 poena i 10 asistencija. Baskoniju suLido predvodili Larkin sa 19 poena, Lido sa 17, Šengelija sa 12 poena i 8 skokova i Laprovitola sa 10 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.