Superkup Španije: Fantastični “Žuti” osvojili trofej

Košarkaši Gran Kanarije odigrali su izuzetnu partiju protiv Barselone i na kraju slavili rezultatom 79-59, čime su priredili veliko iznenađenje.

Trofej Superkupa je osvojen u velikom stilu, a “Žute” su na početku utakmice ohrabrili Lester Mekejleb (11 poena za 6 minuta igre) i nisko krilo Rojs O’Nil. Na njihovu dobru igru nadovezali su se i centri Ričard Hendriks i Darko Planinić, koji su u odbrani bili čvršći od rivala, dok su u napadu bili snalažljiviji.

ACB Photo acb.com

ACB Photo
acb.com

Nakon slabih 10 minuta igre, Barsa je pokušala i uspela povratak u drugoj četvrtini, ali je Gran Kanarija ponovo povećala razliku i na poluvreme ponela dobrih +11 (50-39).

Nastavak meča je, umesto još veće borbe Barselone, doneo rast razlike za tim trenera Luisa Kasemira, a Barselona je delovala potpuno izgubljeno na parketu, kao i prva zvezda Tajris Rajs. Trener Barcokas je pokušao da burnim reakcijama probudi svoj sastav, ali neuspešno.

U istom ritmu i daleko čvršće nego u prvom poluvremenu, Gran Kanarija je privela meč kraju i u klupske vitrine unela trofej šampiona Superkupa Španije.

Najefikasniji u dresu Gran Kanarije bio je Lester Mekejleb sa 15 poena, a visoki Planinić i Baez su dodali 12, odnosno 11 poena.

U sastavu Barselone istakli su se Navaro i Klaver sa po 12 poena, ali će poraz u ovom meču “boleti” Barselonu barem neko vreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.