Superkup Španije: Barsa i Gran Kanarija za prvi trofej

Kako izgleda košarka kada je igraju majstori, pokazali su polufinalni mečevi španskog Superkupa.

Borba za prvi trofej u sezoni nastavlja se za jednog od večitih rivala Barselonu (99-93 nad Real Madridom), ali i za Gran Kanariju koja je pobedila u duelu sa Baskonijom (84-80).

Real Madrid – Barselona 93-99

 

ACB Photo acb.com

ACB Photo
acb.com

“El Klasiko” je doneo sve ono najlepše što košarka može da pruži. Veliki broj poena, sjajne poteze, velike majstore i obećavajuće talente – na obe strane. Ipak, pobeda ide Barseloni, a herojska uloga je namenjena Tajrisu Rajsu. Plejmejker se noćas borio sa Real Madridom, povredom, izostankom Koponena, ali je sve nedaće rešio na najbolji mogući način i meč okončao sa impozantnih 30 poena i 6 asistencija. Na ovaj način, a uz pomoć sjajnih Klavera (16 poena) i Tomića (14 poena), trener Jorgos Barcokas je trijumfalno započeo svoj mandat na klupi Blaugrane i trenersku epizodu u Španiji.

Real je imao svoje borce u izvrsnom Serhiju Ljulju (27 poena) i dobrim Rudi Fernandezu (15 poena) i Kerolu (10 poena), ali to ipak nije bilo dovoljno za ekipu trenera Pabla Lasa. Kraljevski klub će morati da sačeka svoju priliku za revanš.

Gran Kanarija – Baskonija 84-80

 

Polufinale između manje atraktivnih protivnika, Gran Kanarije i Baskonije, donelo je takođe dobru košarku i novog heroja.

ACB Photo acb.com

ACB Photo
acb.com

Dok je Baskonija u meč ušla bez svojih najvećih zvezda i ipak odigrala dostojanstveno, Gran Kanarija je svog meč-vinera imala u čoveku koji je u toku prošle godine pobedio tumor na mozgu. Veliki pobednik van parketa Kajl Kjurik, učinio je veliku stvar i na njemu zatrpavši koš Baskonije sa 24 poena. U saigračima Salinu i Mekejlebu je imao najveću poentersku pomoć.

Sa druge strane, trener Sito Alonso se borio sa izostankom najvećih zvezda, ali je dobru produkciju dobio od Šengelije (16 poena), Adama Hange i novajlije Trevora Kunija (obojica po 15 poena). Ipak, to nije vilo dovoljno za trijumf, tako da će trofej Superkupa ostati nedostižan ovoj generaciji “Baskijaca”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.