El Klasiko pripao Barseloni

Barselona je sa 85:75 savladala Real Madrid. Najbolji u pobedničkom timu bili su Tomić sa 19 poena, 7 skokova i 5 asistencija, Perperoglu sa 18, Rajs sa 16 i Oleson sa 11 poena i 5 skokova. U poraženom timu najbolji su bili Drejper sa 13 poena, Hanter sa 11 i Noćioni sa 10.

Iako su oba tima uputila veliki broj šuteva za tri poena u prvoj četvrtini, Realu su ovi poeni bili mnogo bitniji. Real nije uspevao na pravi način da razvije unutrašnju igru i tek povremeno bi dolazio do poena iz reketa. Barselona je u tom segmentu bila mnogo uspešnija, poeni iz pik end rola, sa niskog post i iz prodora doneli su im prednost od 20:15 na kraju ovog perioda.

Barselona je u dobrom delu druge četvrtine dozvoljavala šut za tri poena igračima Reala, ali oni to nisu najbolje koristili. Real je i dalje imao velikih poteškoća da se probije u reket, mada su pogodili par teskih šuteva iz prodora. Barselona je veliko rezultatsko odvajanje napravila kroz odlično korišćenje Tomića. Hrvatski centar bio je prva meta dodavanja Barselonine spoljne linije, a i sam je znao da uzvrati dobrim asistencijama saigračima koji su onda lako pogađali otvorene šuteve spolja. Na odmor se otišlo sa prednošću Barselone od 49:33.

Foto: fcbarcelona.com

Foto: fcbarcelona.com

Real je uspeo da dobije treću četvrtinu minimalnim rezultatom i smanji prednost na 67:53. Oba tima su imala minute dobre odbrane kada su poentirali iz tranzicije. Real je u ovom periodu bolje šutirao za tri poena od Barselone što je bilo osnova njihovog napadačkog učinka. Barselona je tražila poene kroz prodore spoljne linije, koju je predvodio raspoloženi Perperoglu.

Posle dobrog otvaranja poslednje četvrtine Barselona je upala u velike probleme. Real je odigrao odličnu odbranu i poenima iz tranzicije sveo Barseloninu prednost na jednocifrenu razliku. Iako se Real vratio u igru pogođenim trojkama, šut sa distance ih nije služio u odsudnim momentima. Rajs je posle nekoliko loših rešenja u napadu, napravio odličan prodor i laganim polaganjem osigurao pobedu Barselone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.