Bilbao “razbio” Barselonu

Dvorana “Miribilja” videla je fantastičnu predstavu domaćih košarkaša i veliku pobedu nad Barselonom rezultatom 92-79.

Utakmica je počela neverovatnom serijom Bilbaa 27-4, a slično je odgovorila i Barselona. Blaugrana se u utakmicu vratila preko Tajrisa Rajsa, mnogo brže nego što je iko očekivao, a igrači trenera Barcokasa su imali nekoliko prilika u 2. četvrtini da preokrenu rezultat. To ipak nisu učinili, a Bilbao je na poluvreme poneo 38-34, uz čak 8 minuta igre bez postignutog koša.

acb.com

acb.com

Drugo poluvreme donelo je novi nalet domaćeg sastava, a iskusni Mumbru i Skot Bamfort su pogađali iz svih pozicija. U tim minutima su i sudoje izgubile kriterijum, pa se pištaljka čula daleko više nego što je potrebno. Centar Barselone Džoi Dorsi je isključen zbog drugog nesportskog faula, a lične greške su se delile i za najmanje pokrete.

Ipak, utakmica u “Miribilji” nije izgubila na tempu i kvalitetu. Domaća publika prisustvovala je fantastičnoj predstavi svojih ljubimaca, a sa druge strane igrao je samo Tajris Rajs. To naravno nije bilo dovoljno, tako da je sastav trenera Barcokasa doživeo prvi poraz u Ligi Endesa u ovoj sezoni.

Najefikasniji u domećem timu bili su Mumbru i Bamfort sa po 25 poena, a sve strelce Barselone predvodio je Tajris Rajs. Amerikanac sa pasošem takozvane države Kosovo Doelman je dodao još 15.

Bilbao trenera Durana je ostao besprekoran sa skorom 4-0, a sa sastavom Tenerifa deli vrh tabele. Tim sa Kanarskih ostrva je danas ostvario veliku pobedu na gostovanju u Badaloni, uz čak 28 poena Dornekampa (8/9 za 3) i tako stigao do četvrte pobede.

Leave a Reply

Your email address will not be published.