Barselona vodi 1:0, Perperoglu junak!

Barselona je u sjajnoj utakmici pobedila Real sa 100:99 i povela u finalnoj seriji plej-ofa španskog šampionata. Najbolji  u redovima pobednika bili su Dolman sa 19, Perperoglu sa 18, Tomić sa 14, Satoranski sa 13 i Navaro sa 10 poena. U Realu su najefikasniji bili Kerol sa 21, Ljulj sa 14, Rejes sa 13 i Ajon sa 11 poena.

Barselona je odlično otvorila utakmicu i poenima iz šuta za tri poena i ofanzivnog skoka, uz dobru odbranu reketa, povela sa 11:2. Real je imao problema realizacijom šuteva, ali se u nastavku vraćaju u igru, prvo kroz poene iz pik end rola, a kasnije odličnim šutem sa distance. Barselona je nastavila u istom ritmu, ali je nešto slabija realizacija šuta uslovila da izgube vođstvo. Prva četvrtina je završena rezultatom 22:22.

Drugu četvrtinu je obeležila brza i atraktivna, napadački skoro savršena košarka. Barselona je nastavila da odlično šutira za tri poena i uz to dodala oene iz prodora. U završnici poluvremena lopta se više spušta u reket ka Tomiću. Real je počeo ovaj period sa dobrom unutrašnjom igrom, da bi u nastavku forsirali šut za tri poena, što im je u završnici donelo minimalnu prednost od 47:48.

Foto: FCB Lassa (Basket)

Foto: FCB Lassa (Basket)

U trećoj četvrtini težište igre je prebačeno u reket. Poeni dolaze posle prodora spoljnih linija i preko visokih igrača pod obručima. Barselona je iskoristila nekoliko grešaka Reala u napadu i nesportsku Noćionija, da se odvoji na 80:75. Fantistično raspoloženi šuteri za tri poena samo su na kratko presekli monotoniju unutrašnje igre u drugoj polovini ovog perioda.

Poslednja četvrtina počela je uzastopnim trojkama Reala kojim su sustigli prednost Barselone. Nastavak je bio i više nego uzbudljiv, igralo se koš za koš, uz veliku borbu u reketu i individualne majstorije. Činilo se da je Ajon doneo pobedu Realu kada je pogodio za dva i u narednoj akciji izblokirao Navara i ostavio Barseloni samo tri sekunde za preokret. Međutim reket je ostao nebranjen, a lopta spretno završila u rukama Perperoglua koji polaganjem na obruč donosi pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.