Zvezda odbranom primirila Tajfun

Zvezda je agresivnom odbranom u trećoj četvrtini i dominacijom u ofanzivnom skoku prelomila meč u svoju korist (73:63). Utakmicu je obeležio veliki broj izgubljenih lopti i niski procenti šuta na obe strane.

Prvu četvrtinu je obeležio veliki broj poena i slabije odbrane na obe strane. Tajfun je igrao vrlo raznovrsno u napadu, poene su postizali kroz prodore, utrčavanja Ponjavića u reket i pogodcima za tri. Zvezda igru u napadu koncipira na igri dva na dva Jovića i Cirbesa. Cirbesovi blokovi su obezbedili lake prodore i poene za Jovića. Tajfun je u prvoj četvrtini Zvezdi dozvolio previše ofanzivnih skokova. Ovu četvrtinu karakteriše i relativno visok broj izgubljenih lopti na obe strane. Rezultat na kraju prvog perioda bio je 21:20.

Zvezda je i u prvom delu druge četvrtine imala probleme u odbrani. I dalje su se mučili sa utrčavanjim i loše pokrivali šut Tajfuna za tri. Radonjić je pokušao da odmori Jovića i Cirbesa. Cirbesa je dobro zamenio Štimac, dok bez Jovića Zvezda nije mogla, pa je vraćen u igru. Posle Radonjićevog prvog tajm-auta Zvezda je zaigrala ozbiljniju odbranu, a Tajfun ušao u problem sa organizacijom napada. To je doprinelo da se rezultat preokrene i crveno-beli su trojkom Dangubića otišli na odmor sa prednošću 39:35.

Foto: aba-liga.com

Foto: aba-liga.com

Tajfun je dobro počeo treći period sa pet poena Bolčine i preokretom rezultata, ali sa Zvezdinom agresivnijom odbranom, bili su prinuđeni da šutiraju za tri bez uspeha. Tajfunova uska odbrana naterala je Zvezdu da šutira spolja. Zvezda je dobrim delom ovoga perioda promašivala i poene uglavnom postizala iz kontri. Pri kraju četvrtine Zvezda uspeva da pogodi dve trojke i preko Štimca  obezbedi poene pod košem. Tajfun je ponovo imao problema u napadu, što je Zvezdu odlepilo na 57:48 na kraju treće četvrtine.

Nizak kvalitet košarke u četvrtoj četvrtini. Tajfun je veći deo četvrtine igrao veoma neorganzovano u napadu. Zvezda je nastavila sa dobrom igrom u odbrani i podizala prednost poenima iz kontri. Radonjić je iskoristio priliku da u rano pobeđenoj utakmici odmori glavne igrače i pruži priliku mlađim snagama. Tajfun je to iskoristio da poenima Bartoža ublaži poraz, pa je na kraju bilo 73:63 za crveno bele.

Najbolji u Zvezdi bio je Jović sa 14 poena i 6 asistencija, ali je najvažniju rolu u pobedi imao Štimac sa 9 poena i 8 ofanzivnih skokova. Tajfun su predvodili Bartož sa 16 i Ponjavić sa 14 poena.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.