Zvezda uništila Zadar u drugom poluvremenu

Zvezda se mučila sa Zadrom u prvom poluvremenu, ali su u drugom odličnom igrom u odbrani i katastrofalnom Zadra u napadu stigli do visoke pobede 83:57.

Utakmica je počela čvrstim odbranama na obe strane. Ipak Zvezda je uspela da pogodi dve trojke i napravi prednost od 6 poena. Zadar je odgovorio dobrom igrom dva na dva. Kouzi je uspešno spajao Kraljevića sa košem, a često bi se u završnici akcije priključivao treći igrač koji bi postizao lake poene. Zvezda je imala probleme da ostvari prepoznatljivu igru iz pika Jovića i Cirbesa, pa je počela da rezultatski zaostaje. Zahvaljujući dobroj odbrani i poenima iz kontri uspeli su da se vrate u igru i da izjednače na kraju četvrtine (20:20).

U drugoj četvrtini Zadar je nastavio da postiže poene iz igre dva na dva. Ovaj put su dobru sradnju ostvarivali Bašić i Marinković. Zvezda je na drugoj strani promašila dve trojke, dovoljno da Zadar povede sa 26:20, a Radonjić zatraži tajm-aut. Radonjić vraća u igru Jovića i Cirbesa sa namerom da uspostave igru iz pika. Zadar je odgovorio zonskom odbranom 2-3. Kada su Zadrani uspevali da zatvore Cirbesa, Jović je lopte slao spoljnim igračima koji su promašivali trojke. U svim ostalim situacijama Jović je briljirao i uspevao da namesti Cirbesu lake poene. Zadar je u napadu imao problema sa organizacijom igre i izgubili su nekoliko lopti. Bitni poeni Bašića su uspeli da zaustave potpuni preokret Zvezde, pa se i na poluvreme otišlo sa izjednačenim rezultatom 35:35.

Foto: twitter.com/ABA_League

Foto: twitter.com/ABA_League

Zvezda je počela treću četvrtinu čvrsto u odbrani, a Zadar ne uspeva da se uvuče  kroz zgusnuti reket. Jović i Miler ukradenim loptama i blokadama uspevaju da omoguće lake poene Zvezdi u napadu. Na 40:35 za Zvezdu Zadar traži tajm-aut. Posle tajm-auta Zadar  se  na kratko vratio u igru, a onda kreće potpuni potop hrvatske ekipe. Što pod pritiskom Zvezdine odbrane, što početničkim greškama u koracima Zadar je izgubio 10 lopti u trećoj četvrtini. Zvezda je u napadu lako dolazila do poena, razigrali su se Miler i Dangubić, pa je treća četvrtina završena sa 58:43.

Sve što je obeležilo treću četvrtinu, nastavilo se i do kraja utakmice. Zadar je ličio na amaterski tim, a Bašićevi pokušaji da se organizuje smislen napad završavali izgubljenim loptama. U odbrani nije bilo volje da se zaustave Zvezdini igrači, pa smo videli sve moguće načine da se postigne koš. Štimac je dominirao u reketu, Gudurić pogađao iz igre jedan na jedan, a Rebić iz kontri. Utakmica je završena rezultatom 83:57.

U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Jović sa 8 poena, 6 skokova, 10 asistencija i 5 ukradenih lopti. Cirbes sa 15 i Miler sa 13 postigli su najviše poena. U Zadru je 15 poena postigao Marinković, dok je Bašić imao 8 poena i 9 asistencija.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.