Zvezda ubedljivo do finala

Crvena Zvezda je savladala Budućnost sa 82:59 u 3. utakmici polufinalne serije i plasirale se u finale ABA Lige. Pobednički tim su predvodili sa Dženkins sa 17 poena i 6 asistencija, Simonović sa 14 poena, Kuzmić sa 13 poena i 10 skokova i Bjelica sa 10 poena. Budućnost su predvodili Savović sa 16 poena i skokova i Rejnolds sa 16 poena.

Crvena Zvezda je u prvoj četvrtini igrala vrlo agresivno u odbrani i uspela da zatvori reket. Budućnost je tražila šansu iz šuta sa distance. Kada su sredinom ovog perioda ušli u seriju promašaja Zvezda se odlepila na +10 poenima iz pik&rola i šuta spolja. Budućnost je u završnici prve četvrtine uspela da obori zaostatak na 21:15. U drugoj četvrtini je viđena čvsta odbrana uz nešto slabiju napadačku realizaciju oba tima. Budućnost je otvorila ovaj period serijom 6:0 i izjednačila rezultat. Gudurić je vratio prednost Zvezdi, što je uz nekoliko poena iz reketa u nastavku igre omogućilo održavanje razlike. Budućnost je sa dva pogođena šuta spolja Savovića u završnici uspela da se održi u igri, ali sa zaostatkom od 35:29.

Foto: aba-liga.com

Budućnost je na početku treće četvrtine imala problema sa organizacijom napada, a uz to su igračima gostujućeg tima dosuđene i dve nesportske i jedna tehnička greška. Zveda je bila precizna sa slobodnih bacanja, što je uz tri pogođene trojke Simonovića bilo dovoljno da se odlepe na preko 20 poena razlike. Budućnost je uspela da se konsoliduje u završnici ovog perioda i smanji zaostatak na 67:51. Zvezda je kontrolisala rezultat u poslednjoj četvrtini sve do završnice kada su iskoristili greške Budućnosti i ponovo uvećali prednost.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.