Zvezda ubedljiva u Zagrebu

Crvena Zvezda je slavila na gostovanju Ciboni sa 70:91. Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Jović sa 14 poena i 6 asistencija, Bjelica i Volters sa 14, Kuzmić sa 13, Dženkins sa 10 i Mitrović sa 8 poena i 9 skokova. Najbolji u poraženom timu bili su Žižić sa 16 poena i 8 skokova i Rozić sa 15 poena i 5 skokova.

Crvena Zvezda je u prvoj četvrtini igrala vrlo balansirano u napadu. Uspešno su gradili akcije iz pik end rola, a Jović je odradio dobar posao u razigravanju unutrašnje linije za poene iz reketa. Uz to crveno-beli su solidno šutirali za tri poena i uspeli u završnici ovog perioda da dođu do prednosti od 18:23. Cibona je forsirala unutrašnju igru, sa vrlo malo pokušaja izvan reketa. Korak za Zvezdom su izgubili zahvaljujući velikom broju izgubljenih lopti i lošim građenjem ofanzivnog skoka rivala.

Cibonina igra potpuno se srušila u drugoj četvrtini. Zagrepčani su nastavili sa istom napadačkom filozofijom, da se napadne reket Zvezde, uz minimalan broj šuteva spolja. Zvezda je dobro zatvorila svoj reket i koristila izgubljene lopte Cibone za lake poene iz tranzicije. Crveno-beli su u ovom periodu sjajno odigrali u napadu. Spoljna linija kažnjavala je Cibonu poenima iz prodora i šuta za tri poena, a unutrašnja kroz lake poene iz reketa. Zvezda je na poluvremenu napravila prednost od 33:53.

Foto: aba-liga.com

Foto: aba-liga.com

Crveno-beli nisu blistali u trećoj četvrtini, ali su odigrali dovoljno dobro da održe visoku prednost od 52:73. Zvezda je i u ovom periodu pokazala da može napasti Cibonu kako kroz prodore i igru sa niskog posta tako i kroz šut spolja. Cibona je u ovoj deonici odigrala mnogo racionalnije u napadu. Najveća promena u igri hrvatskog tima bio je mnogo veći broj (preciznih) pokušaja za tri poena, čime su dobili širinu u napadu.

Iako je na početku poslednje četvrtine delovalo da su crveno-beli obezbedili pobedu, previše opuštena igra sredinom ovog perioda omogućila je Ciboni da prepolovi razliku. Zagrepčani su poenima iz tranzicije donela malo uzbuđenja u ovaj meč, ali je Dangubić pogođenom trojkom zaustavio dobru seriju Cibone i razbio nade rivala o potencijalnom preokretu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.