Zvezda ubedljiva protiv Partizana

Crvena Zvezda je savladala Partizan sa 83:72. Najbolji u pobedničkom timu bili su Dženkins sa 19 poena, Mitrović sa 12 poena, 10 skokova i 4 asistencije i Lazić sa 11 poena. U poraženom timu su najbolji bili Hečer sa 16 poena i 4 asistencije, Veličković sa 11 poena i 7 skokova, Ratkovica sa 11 poena i Birčević sa 10 poena i 5 skokova.

Derbi je počeo u visokom intezitetu, agresivne odbrane umele su da izazovu probleme u organizaciji napada oba tima, a sudije su svojim odlukama donele negodovanje obe strane. Zvezda je koristila dobru igru iz tranzicije i par ofanzivnih skokova da dođe do poena. Džikić je pokušao da napravi iznenađenje sa Koprivicom kao direktnim rivalom Kuzmića u čemu je delimično uspeo. Partizanov centar je odradio solidan posao u oba smera, ali i brzo zaradio 3 lične greške. Partizan je zahvaljujući pogođenim trojkama i poenima sa niskog posta imao prednost od 20:23 na kraju ovog perioda.

Crvena Zvezda je kroz poene iz prodora, sa nekoliko pogođenih trojki, odličnom igrom iz tranzicije, uz dominaciju u ofanzivnom uspela da napravi preokret i rezultatski odvoji. Crveno-bele su predvodili Dženkins i Bjelica za koje odbrana Partizana nije imala rešenja. Partizan je imao dosta problema sa organizacijom napada i izgubljenim loptama, a u isto vreme slabo su kažnjavali greške rivala. Crno-beli su do poena dolazili kroz unutrašnju igru i retko pogađane trojke iz velikog broja pokušaja. Na odmor se otišlo sa rezultatom 48:39.

 

Foto: aba-liga.com

Foto: aba-liga.com

Zvezda je sjajnom igrom u odbrani, razvijanjem kontri i velikim brojem poena sa slobodnih bacanja napravila visoku razliku u trećoj četvrtini. Partizan je imao ogromnih problema sa izgubljenim loptama, napadi su se svodili na individualna rešenja, a sem par minuta u završnici crno-beli su igrali bez samopouzdanja. U poslednju četvrtinu se ušlo sa prednošću Zvezde od 70:53.

Partizan je iskoristio slab šut iz igre i sa slobodnih bacanja Crvene Zvezde, da se sa par pogođenih trojki i zicera ispod koša spusti na -11. Crveno-beli su se održavali u igri kroz dominaciju u ofanzivnom skoku. Trojka Lazića srušila je nade Partizana za potencijalni preokret, pa je Zvezda mirno privela utakmicu kraju.

Uskoro opširnije…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.