Zvezda nastavila perfektan skor u Ljubljani

Ljubljanska Olimpija poražena je od Crvene Zvezde sa 67:85 u poslednjem meču 11. kola ABA lige. Najbolji u pobedničkom timu bili su Kuzmić sa 20 poena i 9 skokova, Jović sa 16 poena i 6 asistencija, Gudurić sa 14 poena i 4 skoka i Simonović sa 10 poena. Olimpiju su predvodili Džeferson sa 18 poena i 5 skokova, Janković i Oliver sa po 12 poena i 7 skokova.

Vrlo raznovrsna igra u napadu viđena je od strane oba tima u prvoj četvrtini. Poentralo se sa niskog posta, iz prodora, šuta sa distance i poludistance. Olimpija je u par navrata pokušala da iznenadi Zvezdu zonskom odbranom što je dalo polovičan uspeh. Crveno-beli su u dva navrata pravili prednost, Olimpija je oba puta uhvatila priključak, ali je Zvezda ovaj period završila sa prednošću od 24:28.

Olimpija je zahvaljujući vrlo dobrom protoku lopte i šutu spolja u napadu i zonskom odbranom uspela da napravi mini-preokret u prvom delu druge četvrtine. Crveno-beli nisu uspevali da zonu kazne pogođenim trojkama, ali su u nastavku igre uspeli da povrate prednost. Zvezda je dobro iskoristila greške u napadu Olimpije i raniji izlazak iz bonusa i na odmor otišla sa prednošću od 41:43.

 

Foto: aba-liga.com

Foto: aba-liga.com

Treća četvrtina počela je slabom napadačkom produkcijom oba tima. Zvezda se prva trgla i poenima iz šuta spolja napravila prednost, dok je Olimpija održavala korak poenima sa slobodnih bacanja. U nastavku igre lopta se na obe strane spušta na niski post odakle centri donose poene. Zvezda je prelomila treću četvrtinu u završnici kada sa dve pogođene trojke pravi dvocifrenu prednost iskoristivei greške Olimpije. Crveno-beli su u poslednju četvrtinu ušli sa prednošću od 56:68.

Bez ideje i bez sampouzdanja Olimpija se predala na početku poslednje četvrtine. Igrači Zvezde su se razleteli po terenu i poenima iz tranzicije rano rešili utakmicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.