Zvezda bolja od Mornara posle preokreta u trećoj četvrtini

Crvena Zvezda je savladala Mornar sa 82:71. Najbolji u pobedničklm timu bili su Simonović sa 15 poena, Dženkins sa 12 poena i 7 asistencija, Lazić sa 12 poena, Tompson sa 11 poena i 5 skokova, Bjelica sa 9 poena i 5 skokova, Volters sa 8 poena i 8 skokova, dok je Mitrović sa 14 skokova bio najbolji skakač tima. Ovaj meč su propustili Jović i Dangubić, a Kuzmić je utakmicu posmatrao sa klupe. Najbolji u Mornaru bili su Voler sa 15 poena, Tejtum i Pavić sa po 10, Vitkovac sa 8 i Bakić sa 7 poena i 5 skokova.

Crvena Zvezda je u prvoj četvrtini pokazala verovatno najslabiju igru ove sezone. Forsirali su šut za tri poena, ali su pogodili samo dva puta i imali veliki problem sa izgubljenim loptama. Mornar je krenuo raznovrsnije u napadu, ali sa jednako slabom realizacijom. Kako je meč odmicao Barani su pretvarali ukradene lopte u lake poene iz tranzicije i ušli u seriju pogođenih trojki. Na kraju prve četvrtine rezultat je bio 9:23.

Mornar je pokušao da zonskom odbranom nastavi da u drugoj četvrtini testira šut za tri poena Zvezde i kontroliše svoj reket. Plan im je samo delimično uspeo, crveno-beli jesu nastavili da promašuju sa distance, nisu mogli do mnogo lakih poena iz reketa, ali su sve nadoknadili poenima sa slobodnih bacanja. Oba tima su vrlo brzo izašla iz bonusa, ali su gosti napravili mnogo više faulova. Zvezda je u ovom periodu potpuno povratila kontrolu izgubljenih lopti, dok su igrači Mornara počeli češće da prave greške i promašuju sa distance. Poeni iz reketa nisu bili dovoljni da crnogorski tim održi visoku prednost, pa je Zvezda do kraja poluvremena prepolovila zaostatak na 36:43.

Foto: aba-liga.com

Na početku treće četvrtine Mornar je nastavio da pušta šut Zvezde za tri poena. Crveno-beli su promašivali, a gosti poenima iz reketa duplirali prednost. Sredinom ovog perioda Crvena Zvezda podiže nivo agresivnosti u odbrani, pa su igrači Mornara prinuđeni na veliki broj teških šuteva i izgubljenih lopti. Zvezda je počela da pogađa sa distance, dodala poene iz tranzicije i sa slobodnih bacanja (rezultat vrlo loše selekcije faulova Mornara) i do kraja treće četvrtine preokrenula na 57:56.

Ritam iz treće preneo se na četvrtu četvrtinu. Mornar je ostavljao previše prostrora za šut sa distance Zvezde i imao skromnu napadačku realizaciju. Crveno-beli su iskoristili priliku i trojkama i poenima iz tranzicije se rano odlepili na sigurnu razliku. Bez energije i mentalne snage Mornar za neki novi preokret, utakmica je ušla u mirne vode sredinom ovog perioda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.