Zvanično: Samardo Samjuels novi centar Partizana

Nekadašnji košarkaš Klivlend Kavalirsa, Milana i Barselone, potpisao je ugovor do kraja sezone sa Partizanom, objavio je klub zvanično.

Foto: GettyImages

Samardo Samjuels je rođen 1989. godine, a prvi profesionalni ugovor je potpisao sa Klivlend Kavalirsima 2010. godine, nakon što nije bio draftovan posle dve godine na koledžu Luivilu. U NBA ligi je odigrao ukupno 109 utakmica, a prosečno je beležio 5,9 poena i 3,4 skoka po susretu.

Prvi susret sa evropskom košarkom je imao 2013. godine kada je par meseci proveo u Hapoelu iz Jerusalima, da bi potom dve sezone igrao sa Olimpiju iz Milana. Dve sjajne sezone koje je odigrao za klub iz “grada mode” su ga preporučile Barseloni, međutim u Kataloniji se nije najbolje snašao.

Prethodnu sezonu je počeo u Kini gde je nastupao za Điangsu, da bi potom potpisao za italijanski Brindizi gde se nije dugo zadržao. Ovoga leta je dogovorio sve uslove saradnje sa Betisom, ali ugovor je raskinut samo nekoliko dana posle zvanične objave. Zatim je trenirao sa Makabi Haifom, ali na kraju se ipak obvezao na jednogodišnju saradnju sa Partizanom.

Ovo će biti veliko pojačanje za ekipu Miroslava Nikolića koja je pokazala mnogo slabosti u reketu. Samjuels sa sobom donosi čvrstinu i iskustvo, a videćemo da li će uspeti da se uklopi u sistem Partizana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.