Zdovc: “Igrači Budućnosti trebaju nama aplaudirati, dali smo im pobedu”

Trener Cedevite se obratio novinarima posle poraza njegovog tima u neizvesnoj završnici u Podgorici.

Foto: ABA liga

Jurij Zdovc je bio vidno ljut zbog načina na koji je završena utakmice:

“Vidim da još slave i plešu igrači Budućnosti. Morali bi nama aplaudirati zbog gluposti, dali smo im tu pobedu. Zbog toga sam jako ljut, ali šta je tu je. Nažalost, utakmica je završila tako kako jeste. Budućnost vodi 1-0 i idemo dalje. Treba što brže to zaboraviti. Pokazali smo kvalitet da možemo igrati, a da smo bili još malo pametniji, sigurno bi dobili, to nema dilema”.

Na pitanje ko je sada u psihološkoj prednosti, Zdovc je rekao:

“Na papiru je Budućnost jer vodi 1-0, nema tu tajne. Oni imaju treću utakmicu ako izgube u Zagrebu… Ne mogu shvatiti da moj pomoćni trener dobije upaljač u glavu, da krvari i da se to ne sankcioniše. Izvinite, ali to mi isto nije jasno. Imali smo šansu, krivi smo sami i idemo dalje”.

Novinare je zanimalo na što je konkretno najviše ljut trener Cedevite:

“Ljuti me najviše trojka Gordića. Dopustili smo mu lagan šut, a tačno smo pripremili i rekli kakvu odbranu igramo. To mi ne ide u glavu. Uz sve neke gluposti u odbrani, ipak smo primili 80 poena. To je po meni previše. Imali smo dobar napad… Čeri nije namerno promašio bacanja, imao je dobru utakmicu, to se desi. U poslednjem napadu je bila ideja da Čeri ide u prodor, ne na takav šut, imao je dosta vremena… Dobio je u dobroj poziciji loptu, trebao je ići oko Ilića ili dodati ekstra pas jer je bilo vremena, ali lako je sad biti pametan. Treba ovo što brže zaboraviti i dobro se pripremiti za drugo utakmicu”.

O tome da li Budućnost može da se vrati posle ovoga, Zdovc kaže:

“Normalno, pokazali smo da možemo. Kako će utakmica uticati na nas psihološki, videćemo… Tokom sedmice imamo još jednu utakmicu u domaćoj ligi, moramo odigrati dobro. Svaka utakmica je nova priča”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.