Zdovc: “Danas je svako ko je ušao dao neki doprinos”

Šef stručnog štaba Cedevite se obratio medijima posle trijumfa njegove ekipe u drugoj polufinalnoj utakmici ABA lige.

Foto: Nedeljnik

Jurij Zdovc je posle meča rekao:

“Čestitam momcima na pobedi. Utakmica je išla u dobrom smeru, dobro smo počeli. Malo se videla nervoza na početku kada smo u odbrani zaspali i previše pomagali, ali smo uhvatili posle ritam sa par izmena. U suštini smo treću četvrtinu počeli kako treba, stvarno dobro, agresivno i čvrsto. Ja sam pomislio da će se oni predati kada je Krušlin promašio dva slobodna bacanja kod rezultata 53:35, ali utakmica se opet okrenula. I dalje sam nervozan jer smo im dali nešto što nismo trebali, ali na kraju smo se izvukli i pobedili”.

Na konstataciju da je Cedevitu držala odbrana prilikom naleta Budućnosti krajem treće četvrtine, Zdovc je rekao:

“Odbrana je bila na visokom nivou. Ja sam par puta rekao da smo u Podgorici izgubili jer nismo igrali odbranu. Danas je to bila druga priča. Rešili smo to rotacijama, sa dva čoveka na loptu… Oni su se u velikoj meri morali boriti za svaki koš. Kada igraš dobru odbranu, onda napad trpi, to je jasno. Dobili smo i to je najbitnije”.

O Krisu Džonsonu:

“Danas je svako ko je ušao dao neki doprinos. To tako treba biti, zbog toga su tu. Uz Ramljaka je danas i Džonson odigrao dobro, bio je takav kakav očekujem da bude sa tom visinom. Bio je u dobrom tajmingu i ritmu, blokirao je i skakao iznad obruča, to je ono što nam je nedostajalo”.

Zdovc je prokomentarisao prelazak Nikolsa na četiri i bolju igru u tim trenucima:

“Sa Nikolsom na četvorci mi bolje igramo u napadu, ali mi imamo širok roster. On je počeo na trojci jer smo jači sa tri visoka na skoka, kada smo na četiri trpimo… Nešto je plus, nešto je minus. Vidiš kako utakmica ide, kojim tokom i protiv toga igraš. Gledaš kakav roster imaju, ko je na parketu i probaš izvući neki maksimum iz toga i pokušaša zadovoljiti sve.

On se pre svega odmorio u ovoj pauzi. Bio je umoran. Izgubio je brzinu, mučio se, nije mogao šutirati ni kad je bio sam, ali sada kada se povratio i odmorio, dobio je na svežini i eksplozivnosti. Puno lakše dolazi do šuta i prodora, pogađa iz kontakta… Kada je došao na pripreme ništa nije mogao da odigra, ali kada je ušao u ritam pokazao je ono što je uradio i danas. Ekipa i dalje ima posledice zbog ovog ritma koji smo odigrali ove sezone. Ovo je za nas 65 ili 70 utakmica”.

O majstorici i razmišljanju posle onakvog poraza u prvom meču:

“Svašta nam ide po glavi. Videli ste da je Bajern izgubio od Darušafake tamo u poslednjim sekundama, pa su kući izgubili… Svi scenariji ti idu po glavi. Kad smo izgubili tamo, razmišljaš da će se teško takva šansa ponoviti. Mi smo maltene imali dobijenu utakmicu. Tako da tu nema pravila. Moramo dosta razmisliti o toj utakmici. Ja sam i danas pokušao opustiti momke kad sam video da su nervozni, pa sam ih probao opustiti pre meča, jer kad su u grču, onda su tvrde noge. Neka prave greške, nema veze, samo neka daju maksimum i zadrže koncentraciju”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.