Zadar ostaje bez najboljeg igrača

Nakon poraza od Mornara, zvanično je objavljeno da će Zadar napustiti jedan od najboljih igrača u ABA ligi ove sezone.

Foto: ABA liga

Utakmica u Laktašima 29. januara, biće poslednja za Džoša Bostika u dresu Zadra. Ovaj Amerikanac je u hrvatski klub stigao početkom sezone, a odličnim igrama u ABA ligi je skrenuo pažnju na sebe. Bostik sa Zadrom ima ugovor do kraja januara, što znači da će nastupati još na utakmicama protiv Cedevite u domaćoj ligi i na gostovanju kod Igokee u okviru 18. kola ABA lige.

Zadar je imao želju da produži ugovor do kraja sledeće sezone sa ovim igračem, ali sportski direktor Branimir Longin je istakao da su ponude iz inostranstva bile unosnije:

“Mi smo mu ponudili veći ugovor od dosadašnjeg, ali je on odbio našu ponudu uz obrazloženje da ima bolje ponude iz inostranstva. Želeli smo ga zadržati kako bismo sačuvali dobru atmosferu u momčadi, ali nismo mogli ići sa iznosima koji su dva ili tri puta veći od njegovog sadašnjeg ugovora.

S obzirom da mu ugovor traje do kraja januara, dogovorili smo da odigra još dve utakmice, prvenstvenu sa Cedevitom i ABAligašku protiv Igokee. Zahvaljujemo mu na svemu što je napravio u dresu Zadra i želimo mu puno sreće u nastavku karijere. Mi posmatramo tržište i ako se ukaže prilika da dovedemo igrača koji bi predstavljao pojačanje za našu momčad, svakako ćemo reagovati”.

U dresu Zadra, Bostik je u ABA prosečno beležio preko 19 poena i statistički je bio jedan od najboljih igrača dosadašnjeg toga šampionata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.