Šou Luvavua protiv Zadra

Statistika je ponekad surovo tačna. U duelu najefikasnije i najneefikasnije ekipe ABA lige Mega Leks je u drugom poluvremenu deklasirao Zadar sa 87:61.

Zadar je mnogo bolje otvorio meč. Iskoristili su Megine greške u napadu i tehničku koja je dosuđena Kabi da se odlepe. Zadar je pogodio dve trojke, rezultat je bio 11:2, pa je Milojević morao da zatraži tajm-aut. Posle tajm-auta, Mega je zaigrala bolju odbranu, a Zadar počeo da promašuje za tri poena. Mega je i dalje imala problema da iz pika dođe do poena, ali su uspeli da uhvate priključak sa dva uspešna prodora Luvavua. Na 8:13 trener Zadra je zatražio tajm-aut. Do kraja četvrtine Mega je postizala poene uglavnom sa linije slobodnih bacanja, dok su igrači Zadra i dalje pokušavali za tri usled čvrste odbrane kojom je Mega zatvorila reket. Rezultat na kraju četvrtine je bio 18:14 za Zadar.

Mega je dobro otvorila drugu četvrtinu. Čvrsta odbrana i dalje je terala Zadrane da promašuju za tri poena. Luvavu je ponovo mučio Zadar prodorima i uz Savovićeve poene Mega je preokrenula rezultat na 20:18. Usledilo je mnogo brži tempo utakmice, obe ekipe su imale dosta izgubljenih lopti i promašaja za tri, a poene postizale iz kontri. Na poluvreme se otišlo sa 31:31.

Foto: twitter.com/ABA_League

Foto: twitter.com/ABA_League

Zadar je ponovo u problemima na početku treće četvrtine. Pravili su dosta početničkih grešaka u napadu. U Megi je proradila francuska veza. Odbrana Zadra i dalje nije imala rešenje za brzoga Luvavua, a u ovom delu utakmice mu se pridružio i Kaba. Mega je povela sa 43:37, što je nateralo Nazora da zatraži tajm-aut. Zadar je posle tajm-auta nastavio da ponire. Do kraja treće četvrtine izašli su na 15 izgubljenih lopti, a i igra u odbrani se potpuno raspala. U Megi su praktično svi igrači iskoristili nalet dobre igre i pogađali. Luvavu i Jaramaz prodorima,a Savović i Kaba pod košem vodili su Megu do 63:43 na kraju treće četvrtine.

Zadru se ponovila utakmica sa Crvenom Zvezdom. Luvavu je nastavio da teroriše u tim trenucima već nezainteresovanu odbranu Zadra. Arsenalu poena iz prodora pridružio je nekoliko trojki i odveo Megu na +30. Milojević je u drugom delu četvrte četvrtine uveo momke koji inače imaju manju minutažu, što su Zadrani iskoristili da kroz poene Kouzija iz tranzicije smanje prednost Mege i završe utakmicu porazom 81:76.

U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Luvavu sa 29 poena, 9 skokova i 5 asistencija. Podršku je imao u Kabi i Savoviću koji su zabeležili po 11 poena. Kouzi je bio najefikasniji u ekipi  Zadra sa 14 poena, a dvocifreni su bili i Barać i Marinković sa 12.

Leave a Reply

Your email address will not be published.