Veličković sprečio preokret Krke i obezbedio pobedu Partizana

Krka je na domaćem terenu poražena od Partizana sa 70:82. U pobedničkom timu najbolji su bili Veličković sa 18 poena i 5 skokova, Robinson sa  15 poena i 7 skokova, Birčević sa 12 poena i 6 skokova, Hečer sa 12 poena i 5 asistencija i Andrić sa 12 poena.  U Krki najbolji je bio Rebec sa 18 poena i 10 skokova, pratili su ga Rojc sa 14 poena i Dimec sa 10 poena i 8 skokova.

Izuzimajući veliki broj lopti (i uprkos tome) crno-beli su imali odličan napadački učinak u prvoj četvrtini. Utakmicu su počeli serijom pogođenih šuteva sa distance predvođeni raspoloženim Andrićem, a pred kraj prve četvrtine dodaju i nekoliko poena iz reketa. Krka je na početku takmice razvijala unutrašnju igru, poentirajući iz prodora i sa niskog posta. Greške Partizana koristili su za poene iz tranzicije, a zadavali su probleme rivalu i kroz ofanzivni skok. Krka je imala nešto slabiji šut sa distance i napravila par izgubljenih lopti, što je je koštalo zaostatka od 20:25 na kraju ovog perioda.

Partizan je u dva navrata imao minute dobre igre i pravio dvocifrenu razliku u drugoj četvrtini. Crno-beli su se oslanjali na poene iz reketa i šut sa polu-distance, kada bi realizacija u reketu opala, a trojke promašivane u seriji, Krka bi obarala razliku. Slovenački tim je imao veliki broj izgubljenih lopti u ovom periodu, a nisu blistali ni u šutu za tri poena. Krka je do kraja poluvremena ipak uspela da smanji prednost na 34:41 kroz poene iz prodora i tranzicije.

Foto: aba-liga.com

Foto: aba-liga.com

Igrači spoljne linije Krke su u trećoj četvrtini bili efikasni iz prodora koje su završavali polaganjima ili asistencijama za lake poene centarske linije. Slovenački tim je u ovom periodu imao problema sa izgubljenim loptama i šutem za tri poena. Partizan je ponovo imao dvocifrenu prednost i ponovo je ispustio u završnici treće četvrtine. Crno-beli su poentirali iz prodora i tranzicije, šut za tri poena bio je nešto slabiji, ali i ispravljan kroz dobar ofanzivni skok. Kao i Krka i Partizan je imao problema sa izgubljenim loptama, pa se u poslednji period ušlo sa rezultatom 51:57.

Dok je Partizan promašivao trojke na početku poslednjeg perioda, Krka je pogodila dve i spustila se na poen zaostatka. Veličković je u potpunosti vratio Partizan u igru, ofanzivni skokovi i poeni iz reketa bili su zamajac za novo povećanje prednosti. Crno-beli su kroz poene iz šuta spolja i reketa obezbedili sigurnu razliku, pa kasno buđenje Krke nije pomoglo da se promeni pobednik ovog meča.

Leave a Reply

Your email address will not be published.