Veličković slomio MZT

Partizan je slavio protiv skopskog MZT-a sa 91:76. Najbolji u pobedničkom timu bio je Veličković sa 21 poenom i 5 skokova, pratili su ga Birčević sa 13, Hečer sa 12, Vrabac sa 10 poena, 9 skokova i 6 asistencija i Ratkovica sa 10 poena. U poraženom timu najbolji je bio Sinovec sa 20 poena i 6 asistencija, pratili su ga Skot sa 15 poena i 11 skokova, Drenovac sa  12 poena, 6 skokova i 5 asistencija, ali i 5 izgubljenih lopti, Lalić sa 11 i Klof sa 10 poena.

Oba tima su dosta koristila igru dva na dva u prvoj četvrtini i iz nje završavali šutem za tri poena ili spuštanjem lopte na niski post. Zavisno od relaizacije šuta iz igre i slobodnih bacanja menjao se i rezultat. Partizan je poveo (u tim minutima su imali dobar ofanzivan skok), MZT je prekrenuo rezultat, ali su crno-beli do kraja ovog perioda izjednačili na 24:24.

Partizan je kroz veliki deo treće četvrtine vršio agresivan presing, što je u nekoliko navrata izazvalo greške MZT-a i lake poene iz tranzicije za crno-bele. Veliki broj poena u ovom periodu na obe strane došao je posle prodora koji su se završavali laganim polaganjima ili asistencijom za lagane poene centarske linije. Delovalo je da će Partizan napraviti ozbiljniju prednost, ali ih je u tome sprečila nešto slabjja realizacija, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 47:42.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

Serija loših rešenja u napadu na obe strane uzrokovala je mali broj poena u prvoj polovini treće četvrtini. Igra oba tima, pa i rezultat, oscilirali su kroz kompletnu treću četvrtinu. Poeni su se tražili iz reketa, tek poneka pogođena trojka bi razbila monotoniju. Partizan je u završnici ovog perioda uspeo da ponovo poveća prednost i u poslednju četvrtinu uđe sa 63:56.

MZT se na početku poslednje četvrtine je napadao kroz šut spolja. Realizacija je prvobitno bila slaba, pa je Partizan sa par uzastopnih trojki uspeo da se odlepi na dvocifrenu razliku i najavi pobedu. Kada je Sinovec počeo da pogođa delovalo je da će MZT produžiti neizvesnost, ali su crno-beli ponovo vezali par trojki i rešili meč pre završnice.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.