Vatren derbi: Zvezdi tehničke, Partizanu pobeda

Partizan je savladao Crvenu Zvezdu sa 86:81. Najbolji u Partizanu bili su Hečer sa 20 poena i 5 asistencija, Birčević sa 16 poena i 9 skokova, Marinković sa 13 poena, Veličković sa 11 poena i 5 skokova i Ratkovica sa 11 poena. U Zvezdi su najbolji bili Mitrović sa 14 poena i 11 skokova, Bjelica sa 11 poena, Dženkins sa 10 poena i 5 asistencija, Gudurić sa 9 poena i 6 skokova i Volters sa 9 poena.

Partizan je utakmicu počeo sa velikim brojem pokušaja iz prodora i šuta za tri poena. Realizacija je u početku bila slabija, da bi u nastavku prve četvrtine bila sve bolja. Crvena Zvezda je prvenstveno tražila šansu iz reketa. Crno-beli su na ovo odgovarali velikim brojem faulova, pa su igrači Zvezde konstantno bili na liniji slobodnih bacanja. Problem za Zvezdu je što realizacija sa slobodnih bacanja nije bila idealna, a šut iz igre veoma slab. I pored toga Partizan nije uspeo da napravi veću prednost od 21:17.

U drugoj četvrtini Partizan je nastavio da živi od šuta za tri poena i prodora, ali je gubio bitku na centarski pozicijama. Crveno-beli su nastavila da eksploatišu reket rivala, a opterećenost Partizana ličnim greškama otvorila im je mogućnost za dosta lakih poena iz pik end rola i sa niskog posta. Kada je Zvezda uspela da veže i par koševa iz šuta spolja i tranzicije, prešla je u minimalno vođstvo. Partizan je u završnici poluvremena uspeo da dođe do nekoliko poena sa unutrašnjih pozicija pa se na odmor otišlo sa rezultatom 46:46.

Foto: aba-liga.com

Treću četvrtinu obeležila je raznovrsna igra u napadu oba tima. Poeni su se tražili kako iz prodora i pik end rola tako i iz šuta sa distance i polu-distance. Realizacija šuta iz igre bila je promenljiva, pa je viđena rezultatska klackalica. Kako se ovaj period približavao kraju sve bitniju ulogu je igrala kontrola faulova i realizacija sa slobodnih bacanja. Završnicu su obeležili druga tehnička i samim tim isključenje Simonovića, zbog prigovora sudiji, par loših napada Partizana i par dobrih rešenja crveno-belih, koji su u poslednju četvrtinu ušli sa prednošću od 67:72.

Partizan je odlično otvorio poslednju četvrtinu i iskoristio promašaje Zvezde da poenima iz prodora napravi preokret. Crveno-beli su u prvoj polovinu ovog perioda postigli samo jedan poen, ali je odgovor stigao u nastavku. Zvezda pravi seriju 5:1, obara zaostatak na -1 i uvodi utakmicu u neizvesnu završnicu. U poslednjim minutima meča sudije su dosudile dve tehničke greške posle kojih je odlučena utakmica. Prva je dosuđena Laziću zbog simuliranja faula, a kasnije i Mitroviću zbog prigovora. Partizan je dobro iskoristio ove situacije i trojkom Hečera osigurao pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.