Tvrda utakmica, i pobeda Zvezde

Košarkaši Crvene Zvezde Telekom pobedili su Zadar u dvorani Krešimira Ćosića rezultatom 56 – 49.

Utakmica u Zadru je obilovala izgubljenim loptama i promašajima na obe strane, a u takvoj predstavi su se bolji snašli Crveno – Beli i na taj način odneli bodove sa primorja.

Najzaslužniji za pobedu Zvezde bio je Marko Simonović sa 13 poena. Dvocifren je bio još samo Luka Mitrović sa 10.

U ekipi trenera Ante Nazora istakli su se Kraljević sa 18 i Kouzi sa 11 poena.

abaliga.com Sofoklis Schortsanitis (Photo: Zadar/Zvonko Kucelin)

abaliga.com
Sofoklis Schortsanitis (Photo: Zadar/Zvonko Kucelin)

Analiza susreta

 

Detaljna analiza napadački veoma nekvalitetnog susreta nije ni potrebna. Do pobede je došao tim koji je imao više koncentracije i mirnoće u završnici, kao i tim koji je imao više raspoloženih košarkaša koji su dali barem minimalni doprinos pobedi. Takođe, Gal Mekel je podelio 6 asistencija što je u jednom momentu i donelo nešto lakšu realizaciju Crvenoj Zvezdi.

U Zadru nije bilo raspoloženih za asistencije, a po negativnom učinku su se isticali Lovre Bašić (5 izgubljenih lopti) i Drago Pašalić koji je promašio pregršt otvorenih šuteva.

U ekipi trenera Radonjića festival izgubljenih lopti predvodio je Lazić sa 5, a pratili su ga Mekel sa 4, kao i Mitrović i Jović sa po 3.

Sve u svemu, iz ove košarkaške predstave u Zadru pamtiće se samo rezultat, i Crvena Zvezda svakako može biti zadovoljna bodovima sa teškog gostovanja.

Za sve ostalo dovoljno je reći da je nekada košarkaš po kojem dvorana nosi naziv, Krešimir Ćosić, sam postizao više poena i imao aleko više lepih poteza nego ekipe koje su na parket istrčale danas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.