Trojkaška rapsodija Partizana i Boldena

Partizan je savladao FMP sa 97:70. Najbolji u Partizanu bili su Ratkovica sa 21 poenom (5/6 iz igre, 7/7 sa slobodnih bacanja), Veličković sa 17 poena, 6 skokova i 7 asistencija, Birčević sa 14 poena i 6 skokova, Andrić sa 13 poena i 5 skokova, Hečer i Pot sa po 10 poena. FMP su predvodili Bolden sa 18 poena (5/7 za tri) i 5 skokova, Čović sa 15 poena i 8 asistencija, Ostin sa 10 poena i 6 skokova, Apić sa 10 poena i 5 skokova i Lazarević sa 10 poena.

Partizan je na početku utakmice forsirao šut za tri poena, da bi u nastavku prve četvrtine češće napadao iz prodora i spuštao loptu u reket. FMP je konstantno jurio prednost Partizana , prekidajući povremeno mini-serije crno-belih. Ekipa iz Železnika je vrlo dobro koristila slabu odbranu reketa Partizana i poentirala preko visokih igrača. Kada bi Partizan izvršio agresivniji pritisak na spoljnu liniju ili FMP morao da se osloni na šut spolja, napadačka produkcija gostiju je padala. Prva četvrtina je završena rezultatom 24:19.

Drugu četvrtinu otvorila je brza serija crno-belih, koji su trojkama otišli na dvocifrenu prednost. Igrače Partizana odlično je služio šut za tri poena u ovoj deonici, pa su do kraja poluvremena većinu napada završavali pokušajima sa distance. Sredinom druge četvrtine sudije su prekinule utakmicu, zato što su navijači Partizana vređali Nebojšu Čovića, a ekipa FMP-a je napustila teren. Kada su se srasti smirile FMP je pokušao da kroz unutrašnju igru sustigne razliku, ali je ona nastavila da raste. Deo problema bio je šut za tri poena, iz 11 pokušaja igrači FMP-a (bolje reći stoprocentni Bolden) su pogodili 3. Domaćini su na poluvremenu vodili sa 54:37.

Foto: aba-liga.com

Slabu napadačku realizaciju obe ekipe na početku treće četvrtine, prekinuli su igrači FMP-a, koji su vezali dve trojke i smanjili prednost. Partizan je stao u šutu spolja, pa su u drugoj polovini ovog perioda ponovo povećavali razliku kroz poene iz reketa. Agresivnija odbrana crno-belih zadala je probleme FMP-u u organizaciji napada, pa su gosti jeftino potrošili nekoliko lopti. Partizan je pred poslednju četvrtinu imao prednost od 73:56.

FMP je bolje počeo i četvrtu četvrtinu, smanjio razliku, ali ubrzo je usledio presudni odgovor crno-belih. Partizan je imao veliki prostor za otvorene šuteve za tri poena, što su dobro koristili, a promašaje ispravljali ofanzivnim skokovima. FMP je ponovo ušao u seriju izgubljenih lopti, razlika je prešla +20, pa je ostatak meča bio revijalnog karaktera.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.