Trinkijeri u euforiji pred sutrašnji derbi: “Ne bih da filozofiram, nego da doživim. Uživaću bez dileme.”

“Prvi derbi. Ako si u košarci, uvek sanjaš da budeš na klupi ili Partizan-Zvezda ili Panatinaikos-Olimpijakos. To je ono…Ako treba da se napravi film o derbiju u košarci, to je to. Nema trece.”

Foto: kkpartizan.rs

Crno-beli u subotu od 17 časova u hali “Pionir” dočekuju gradskog rivala i jednog od glavnih konkurenata za plej-of ABA lige, pritom jedine neporažene ekipe regionalnog takmičenja.

Sa velikim iščekivanjem i oduševljenjem italijanski strateg je pričao o sutrašnjoj utakmici, u kojoj, kao takvoj, nema favorita:
“Mnogo sam slušao priče kao bajke, ali ne bih želeo da filozofiram, nego da doživim. Uživaću bez dileme. To je prvi od mnogo derbija i želim da uživam u svakoj sekundi, da jednog dana svojoj deci mogu da pričam šta znači biti na klupi Partizana u Pioniru protiv Crvene zvezde. Ja sam iz Milana, Milanez, znam šta je derbi, rodio sam se sa tim. Pobednici se šire po kafićima i kancelarijama, a ovi koji izgube ne izlaze iz kuće. Sve ja to znam i to je uživanje. To su sitnice, ali za mene su kao kajmak na pljeskavici, boljeg je ukusa.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.