Tri Amerikanca stižu u Mornar

Šampion Crne Gore aktivno sklapa tim za sledeću sezonu.

Foto: Big East Coast Bias

Kako je preneo ‘Basketballsphere’, a potom potvrdio agent Minja Ilić, Kadim Karlington, Vinston Šepard i Andre Spajt postaće uskoro novi košarkaši Mornara iz Bara.

Karlington (23) dolazi direktno sa koledža gde je skrenuo pažnju na sebe dobrim igrama na Siton Holu gde je u svojoj poslednjoj godini na univerzitetu beležio 15.6 poena, 3.1 skok i 4.4 asistencije.

Šepard (25) je studirao na San Dijego Stejtu, ali nije izabran na draftu 2016. godine, pa je sreću okušao najpre u Evropi gde je dve godine proveo u Mađarskoj, da bi se prošle sezone vratio u SAD, konkretno u filijalu Golden Stejta u Razvojnoj ligi, međutim sezonu je završio na Novom Zelandu gde je prosečno beležio 18.3 poena, 8.9 skoka, 7.6 asistencija i 2.5 ukradenih lopti.

Spajt (23), kao i Karlington, stiže sa koledža gde je nastupao prošle sezone za univerzitet Severni Kolorado gde je prosečno po utakmici imao 22.5 poena, 3.9 skoka i 3.7 asistencija.

Takođe, ugovor je produžio i Strahinja Mićović koji se na taj način pridružio povratnicima kao što su Uroš Luković, Nemanja Vranješ i Radoje Vujošević.

Leave a Reply

Your email address will not be published.