Trener Vujošević suspendovan

Trener Partizana NIS Duško Vujošević suspendovan je na tri utakmice u ABA ligi zbog isključenja na meču sa Mega Leksom. Podsetimo, do isključenja je došlo nakon sumnjivo dosuđenog prekršaja Milutinova, a reakcija trenera Partizana bila je oštra i neprimerena. Partizan je novčano kažnjen sa 3.100 evra. Trener Vujošević neće moći da predvodi tim na gostovanju Zadru, niti u Pioniru protiv Budućnosti i Solnoka.

Na konferenciji za štampu povodom meča protiv Krasnog Oktobra trener Partizana je o suspenziji rekao sledeće:

Odluka je skandalozna, zasluženo sam dobio zasluženo dobio tehničku grešku jer sam reagovao kod sudije Vojinovića, pošto reakcija nije bila adekvatna, ali se onda iz drugog plana pojavio Belošević i bez razloga me isključio. Psovke su bile, za to postoji tehnička, a u obrazloženju kazne piše pokušaj fizičkog napada što nema veze sa mozgom. Neko tumači izraz lica i donosi odluke iz pretpostavke šta bi moglo da se dogodi – idiotizam klasični.

O Beloševiću i delegiranju sudija Vujošević je izjavio sledeće:

Dugo poznajem Beloševića, poslednji put kada nam je sudio bili smo dva na tri protiv Crvene zvezde i znam kakav je on apostol istine, ali pričaćemo o tome nekom drugom prilikom. Ja ne znam o kakvoj se pretnji radi? Psovki jeste bilo i za to postoje tehničke. Ne dele se tehničke kad neko tapše. Kakav pokušaj fizičkog napada? To što je mene Toša držao da se ne raspravljam dalje. Delegirali su nam dvojicu sudija iz Crne Gore i Beloševića u trenutku kada se zna da je Budućnost glavni kandidat Partizanu za plasman u plej of. Počelo je mnogo prljavo da se igra, odluka je nerazumna, nepravedna i štetna. Sigurno u budućnosti ovu ligu neću propagirati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.